Direct naar artikelinhoud
Aangeboden door Lidl

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel

Dit is de perfecte winterse warme salade met de perfecte winterse ingrediënten

Ook in de winter kan een gezond slaatje op het menu staan. Met superfood spruitjes in de hoofdrol voor een stevige portie vitamines, bijvoorbeeld, vergezeld van winterse lekkernijen als champignons en veenbessen. En alles lekker warm natuurlijk. Heerlijk!

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

4 kalkoenborstfilets
500 g spruiten
1 ui, fijngesnipperd
250 g bio kastanjechampignons
80 g gedroogde veenbessen
250 g voorgekookte krieltjes
120 g gerookte spekreepjes
2 el bloem
1/2 groentebouillonblokje
200 ml room
250 ml water
boter
peper en zout

Zo maak je het :

1. Maak de spruitjes schoon en snijd ze in partjes. Verhit een klontje boter en bak de spruiten, de ui, de krieltjes, het spek en de champignons goudbruin.
2. Voeg de bloem toe en bak al roerend 1 minuut mee. Verkruimel er het bouillonblokje over, voeg de veenbessen, de room en het water toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten op een zacht voor sudderen. Roer regelmatig. Kruid met peper en zout.
3. Snijd de kalkoenborstfilet in plakjes en grill ze mooi goudbruin en gaar. Kruid met peper en zout. Serveer bij de warme salade.

Zin in meer comfy food? Deze ovenschotel is alvast een topper!

Zo maak je het :
Beeld Lidl
De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel