Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Getty Images

Welvaart Belgische gezinnen ligt nog steeds stuk boven Europees gemiddelde

De welvaart van de Belgische gezinnen ligt een stuk hoger dan het Europese gemiddelde. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Eurostat. We gaan onder meer Nederland, Frankrijk en Zweden vooraf.

12 reacties

  • Jean-Paul Peelos

    5 jaar geleden
    En dat zal niet mogen. Maar ik geloof er niks van. Als ik naar mijn belastingbrief kijk, zie ik wat anders. Verkiezingsgelul dus.
  • james vroman

    5 jaar geleden
    de gemiddelde Europeaan koopt ook een pak minder op krediet dan de Belg ..consumeren in afbetalingen is ook consumeren ..de koop nu betaal later economie ..
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    De levensduurte in sommige oost Europese landen is zo laag dat Tsjechië, Slovakije en Polen - naast Zwitserland en Malta - tot de vijf grootste netto-verdieners van Europa behoren. In sommige van die landen betaal je ook nog eens 10% belasting op je inkomen.
  • Guy Van Puyvelde

    5 jaar geleden
    Wat maken die ons nu eigenlijk nog allemaal wijs? Mijn schoonbroer kan van zijn loon in Polen veel rijker leven dan wij hier en hij verdient maar half zoveel.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Maar niet voor die 20% op of onder de armoedegrens. Er kan veel welvaart zijn en tegelijkertijd kan die ook heel ongelijk verdeeld zijn. En die ongelijkheid neemt toe als alleenstaanden onevenredig gepluimd worden en gepensioneerden moeten opdraaien voor de tax shift.