De slimme meter.
Volledig scherm
De slimme meter. © RV

Test Aankoop: "Invoering van slimme meter moet uitgesteld worden"

De invoering van de slimme meter moet uitgesteld worden, zegt Test Aankoop. De consumentenorganisatie wijst naar de aanhoudende problemen met het datasysteem voor verbruiksgegevens in de energiesector - nodig om digitale meters op een slimme manier te kunnen gebruiken.

17 reacties

  • bob jansens

    5 jaar geleden
    Zo lang de consument niet kan/mag profiteren van de voordelen van de digitale meter en de baten dus enkel voor de producenten en distribiteurs zijn, bestaat er geen draagvlak om deze meter in te voeren.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Zolang de oude het doet blijft ie staan ,moet ie toch vroeg of laat vervangen zal er op eigen initiatief een eigen meter blijven staan om de digitale te controleren ,de mogelijkheid om die te manipuleren en teveel te betalen is te groot,als je jaren ongeveer zelfde verbruik hebt en met de komst van die meters er een drastische verandering is klopt er iets niet ,vandaar ,zelf ook een meter plaatsen is de boodschap.
  • LUCIEN MICHIELS

    5 jaar geleden
    Het is gewoon geldklopperij en de gewone man kan er niet mee werken.
  • Freddy De Vos

    5 jaar geleden
    Met elektronica kan men sjoemelen! Men kan je toch niet verplichten om een nieuwe meter te kopen als de oude nog perfect werkt? Al die oude weggooien is pure vervuiling (denk eens aan al dat afval, alweer een aanslag op het milieu)!
  • Evy Cuypers

    5 jaar geleden
    Bij mij komt dat niet binnen punt gedaan. Mijn electriciteit en internet-netwerk gaan verbruiken voor een meter die alleen dient om ons meer te doen betalen? Bol het af Tommelein, gij zult wel uw vergoeding opstrijken en goed lachen met de mensen die meer moeten betalen.