© BFM

Verkeer rond Antwerpen “echte heksenketel” na verschillende ongevallen

Verschillende ongevallen op de Antwerpse Ring zorgen woensdagmorgen voor een loodzware ochtendspits. Nog voor 7 uur kleurde de verkeerskaart rond Antwerpen vuurrood. Ondertussen is de weg weer vrijgemaakt bij de zwaarste ongevallen, maar het verkeer zit nog muurvast.

inke

Op de aansluiting van de A12 met de Antwerpse Ring, in de richting van Gent, gebeurde een ongeval met een vrachtwagen. De oprit moest omstreeks 5.30 uur afgesloten worden omdat een losgekomen oplegger de weg versperde.

Vooraleer de oplegger getakeld kon worden, moest de lading (voedingsmiddelen) verwijderd worden. Het Vlaams Verkeerscentrum verwachtte een complexe takeling, maar de afhandeling ging toch nog vlotter dan verwacht. Omstreeks 7.20 uur was de weg weer vrijgemaakt. De Liefkenshoektunnel werd wel tijdelijk tolvrij gemaakt (nog tot 8.05 uur), omdat de file snel aangroeide.

Borgerhout

Bovendien gebeurde er om 5.45 uur ook nog eens een ongeval op de Ring ter hoogte van Borgerhout, in de richting van Nederland. Verschillende wagens zijn daar op elkaar ingereden, nadat een dame uit de bocht ging op de afrit Borgerhout. De brandweer moest de dame bevrijden uit haar voertuig. Ze raakte zwaargewond.

Er waren twee rijstroken versperd, wat zorgde voor meer dan een uur file. De weg is ondertussen weer vrijgemaakt.

Ook in Antwerpen-West, richting Gent, aan de aansluiting naar de E34, gebeurde een ongeval. Daar was één rijstrook versperd nadat een personenwagen en een vrachtwagen op elkaar inreden. Daarbij werden ook een verlichtingspaal en de vangrail beschadigd en kwam er olie op de weg te liggen.

Op de A12 is de oprit Ekeren omstreeks 8.15 uur in beide richtingen afgesloten. Automobilisten moeten omrijden via de Noorderlaan. Ook de E17 zit omstreeks 8 uur nog muurvast na een defecte bus ter hoogte van de parking in Kruibeke en een botsing tussen twee voertuigen ter hoogte van Zwijndrecht.

Heksenketel

“Het verkeer rond Antwerpen is een echte heksenketel”, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. Ook op de kleinere toegangswegen richting Antwerpen is het zeer druk. “Wij raden iedereen dan ook aan Antwerpen voorlopig te vermijden. Wie dat kan vertrekt beter iets later. Want de hinder zal nog geruime tijd duren.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer