Fractieleider Peter De Roover (N-VA), premier Michel (MR) en vicepremier Kris Peeters (CD&V) gisteren in het parlement
Volledig scherm
Fractieleider Peter De Roover (N-VA), premier Michel (MR) en vicepremier Kris Peeters (CD&V) gisteren in het parlement © BELGA

Analyse: wie durft motie van wantrouwen in te dienen?

Alle oppositiepartijen lijken een motie van wantrouwen voorlopig wel te willen steunen. Maar wie durft ze indienen? En geeft N-VA de regering dan het genadeschot? 

15 reacties

  • Don Tessers

    5 jaar geleden
    Motie van wantrouwen had al veel eerder ingediend moeten worden.
  • Jan Van den Nieuwenhof

    5 jaar geleden
    Het is toch normaal dat N-VA de afspraken niet nakomt.De anderen deden het ook niet waarom zou de N-VA de afspraken moeten nakomen. Als Kris Peeters het nu maar oplost met meneer De Wael want die geeft zich ook groot uit.
  • Fons Casteels

    5 jaar geleden
    Wie gisteren naar Geert Bourgeois in Terzake heeft geluisterd, weet dat de NVA niét zomaar bereid is om de CD&V, MR en VLD te steunen voor afgesproken zaken. De NVA wil zekerheid dat die partijen een paar weken later geen linkse meerderheid gaan vormen, bv. om de belastingen te verhogen. Trouwens, wie zijn partner bedriegt, moet zich nadien duizend keer verontschuldigen. En CD&V, VLD en MR doen nu al een week net het tegenovergestelde.
  • Pat Debal

    5 jaar geleden
    Weet je wat het grote probleem van de N-VA is dat ze liever zelf naar Marrakesh waren geweest
  • gina duribreux

    5 jaar geleden
    dit moet gebeuren niemand wil die minderheids regering aftreden moeten normaal uit hun zelf doen geldwolven niets meer met politiek te maken dictatuur is dit nu aftreden eer aan jullie zelf houden kiezer zal zeggen wie daar hoor en nog lieven ps en nva als dit de stem van volk is met meerderheid moet dat dan gebeuren