Archiefbeeld
Volledig scherm
Archiefbeeld © AFP

Kosovo start eigen leger op ondanks negatief advies van NAVO

Het Kosovaars parlement keurde vandaag een wet goed die de oprichting van een eigen geregeld leger voorziet. De Servische minderheid en Belgrado zijn woedend, ook de NAVO is ontevreden.

8 reacties

  • Sani Muratovic

    5 jaar geleden
    Freek de Meyer, in mensen investeren!!! Blijkbaar heb u niets anders in het leven en hout u bezig met íets dat u totaal geen kennis hebt, Groetjes
  • chris delanghe

    5 jaar geleden
    Europa lijkt intussen meer op een oorlogsgebied dan op een unie. Het is nooit een unie geweest en zal het ook nooit zijn. Never. Erdogan, die de EU er ook graag bij wil is ook zon vechtersbaasje... en straks wil ook de EU zijn eigen leger en ook de VN wil op termijn een eigen wereldleger ... Het is walgelijk dat belastingsgeld woor oorlogstuig en moordtuig wordt aangewend !!!
  • Freek De Meyer

    5 jaar geleden
    Moest Kosovo nu eerst eens investeren in hun economie en hun mensen, ipv militair materiaal aan te schaffen. Dit is duidelijk een beweging naar Servië toe, en niet in positieve zin.
  • Luc Lepoudre

    5 jaar geleden
    Logisch, de Navo heeft dat land (land?), zo groot als Limburg, uit Servië weg gehaald tegen alle regels van het Internationaal Recht. Nu dienen ze natuurlijk naar hun Grote Meester te luisteren.
  • marcel mampaey

    5 jaar geleden
    had de NAVO laten begaan bestond Kosovo niet en leefden ze nog onder een dictatuur.