Mozkito/PZ Gent
Volledig scherm
© Mozkito/PZ Gent

Deze week in de politierechtbank: “Al vier jaar hier en je spreekt nog geen woord Nederlands?”, en beschonken man rijdt politiemotor omver aan alcoholcontrole

BinnenlandWie gedronken heeft en op een alcoholcontrole botst, kan al eens in paniek schieten. Een man (33) uit Kortrijk kan er van meespreken. Hij reed een politiemotor omver, waardoor twee agenten gewond raakten. De rechter trakteerde hem op een stevige boete. Dit, en enkele andere opmerkelijke verhalen, trokken deze week onze aandacht in de politierechtbank. Zoals een verzekeringsmakelaar die nu zelf op verkeerscursus moet, en een opvoedster (21) die haar papa niet durfde bellen en dan maar vluchtmisdrijf pleegde.

17 reacties

  • Per Bloem

    5 jaar geleden
    Vandaag nog gezien Auto die achteruit reed net voorbij de afrit Lummen hoe idioot gedragen ze zich op de weg
  • Foexie

    5 jaar geleden
    Wat een belachelijke rechter om al te verwachten dat iemand na slechts 4j al wat nederlands kent. Weet die dan niet hoe moeilijk nederlands is?!
  • Bertrand Vandemeulebroucke

    5 jaar geleden
    De voertaal voor een rechtbank in een Nederlandstalig rechtsgebied is Nederlands en de procedure moet verplicht in het Nederlands gebeuren en als men de taal niet machtig is moet men maar beroep doen op een advocaat of tolk.
  • Jan Heyvaerts

    5 jaar geleden
    En sinds wanneer is men verplicht, Vlaming zijnde, de taal van die overtreders te kennen of spreken Marcel?
  • Marcel Willems

    5 jaar geleden
    sedert wanneer is men verplicht in de Europese unie ,met vrij verkeer van personen Nederlands te spreken als men hier woont.Spreken de Vlamingen Frans als ze voor de rechter komen in Walonie?Verbreed toch een beetje je horizon ipv steeds kritiek te geven