De Wever legt vervroegde verkiezingen op tafel

door
Belga
Leestijd 1 min.

Bart De Wever wil niet dat het land nog maanden onbestuurbaar blijft. Dan liever vervroegde verkiezingen, zegt hij in een interview met De Tijd. Er heerst in de Wetstraat een grote schrik voor vervroegde verkiezingen. N-VA-voorzitter Bart De Wever denkt echter dat het de enige oplossing is als de bestuurbaarheid van ons land niet kan worden hersteld. "Een halfjaar van volledige stilstand en dit feuilleton in het parlement dat alleen maar de antipolitiek voedt, is democratisch niet de beste oplossing. Je moet luisteren naar het volk. En ik denk niet dat het volk dit nog maanden wil aanzien", zegt hij.

De Wever heeft meteen een boodschap voor de bedrijfswereld, die de N-VA verwijt dat ze de stekker eruit heeft getrokken terwijl er nog belangrijk sociaaleconomisch werk op de plank ligt. "Ik denk dat ik nu meer invloed kan hebben dan wanneer ik zou zijn gebleven en onder het gewicht van deze Marrakeshcoalitie geplooid en verpletterd zou zijn."

De Wever steekt ook niet onder stoelen of banken dat er wonden zijn geslagen. "Hoe de oud-coalitiepartners zich met grote wellust op ons hebben gesmeten, heeft indruk gemaakt. Ook de speech van de premier over de verkeerde kant van de geschiedenis, heeft wonden geslagen. Maar goed, de vraag is nu: hoe vind je de weg terug naar de bestuurbaarheid van het land of eventueel een andere oplossing? Dat zal de volgende dagen blijken".

bron: Belga