© Shutterstock

Ken jij dit winterdrankje met rode wijn en chocolade al?

Een glas rode wijn met een stukje chocolade erbij, dat kan al eens smaken. Dus waarom zouden de twee niet ook echt bij elkaar passen, in één drankje? Warme chocolademelk met rode wijn als geheim ingrediënt, het bestaat echt en is ideaal om van te genieten nu de temperaturen flink beginnen zakken.

flb

Nu de koude winterdagen weer voor de deur staan, breekt ook de tijd aan dat we massaal van warme chocomelk en glühwein slurpen. Maar er is ook een drankje dat de twee heerlijkheden combineert. Het recept voor de warme chocolademelk met rode wijn dook voor het eerst op op een blog en ging vervolgens als een sneltrein het internet rond. Je maakt het met maar een paar ingrediënten.

Neem anderhalve kop melk en een derde van een kop donkere chocolade. Doe die in een pan op middelmatig vuur en laat de chocolade in de melk smelten. Voeg vervolgens een kop rode wijn toe (bij voorkeur bijvoorbeeld een cabernet sauvignon die wat body heeft). Blijf roeren tot alles een mooi geheel vormt. Giet het vervolgens in de kopjes en werk af met marshmallows of slagroom. Genieten maar!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer