Alexander De Croo (Open VLD)
Volledig scherm
Alexander De Croo (Open VLD) © Photo News

De Croo legt bal opnieuw in het kamp van N-VA: “Stop met het verbale steekspel”

De federale regering kan nog uit de impasse geraken als premier Charles Michel en N-VA-voorzitter Bart De Wever afspraken kunnen maken over "wat nog mogelijk is". Dat heeft Open Vld-vicepremier Alexander De Croo gezegd in De Ochtend. De Croo roept N-VA wel op om het "verbale steekspel" te stoppen en "de hervormingen samen af te werken". Van vervroegde verkiezingen wil De Croo ook niet weten. "Dat speelt recht in de kaart van Elio Di Rupo.” Ook vicepremiers Didier Reynders (MR) en Kris Peeters (CD&V) zien in vervroegde verkiezingen niet de oplossing.

58 reacties

  • Nico Desmedt

    5 jaar geleden
    @walter,volledig akkoord met je reactie.Het was een evil lachje van Decroo,wil zijn gezicht wel eens zien als er verkiezingen geweest zijn.
  • Marie Vanakker

    5 jaar geleden
    Na de verkiezingen gaan ze weer lekker samen op schoot van NVA om de arbeiders te pluimen . Hopelijk krijgt MR zoveel klop dat ze niet meer bij machte zijn om een meerderheid te leveren .
  • Jos Huibers

    5 jaar geleden
    Mhr De Croo uwe fractie voorzitter Dewael en Verherstraeten konden verleden niet op in het kleineren van N-VA, ook madam De Bock kon geen goed woord over haar voorganger over haar lippen krijgen. Niks als negatieviteit, ze stonden bijna vreugdedansen te doen met de oppositie omdat N-VA niet wou toegeven. Nu los ook maar alle problemen op met die oppositie, veel succes.
  • Freddy Madou

    5 jaar geleden
    Ik hoop dat we voor mei de Marakesh regering afgestraft worden. Dan wil ik DeCroo zijn gezicht nog eens zien, hoeveel % hadden ze ook weer open-VLD 12% doet er nog meer 5 % af na de verkiezingen.
  • Walter De Batselier

    5 jaar geleden
    Ik verwijs naar de uitzending van de zevende dag. Terwijl Jan Jambon aan het woord was, moest je het gezicht zien van Alexander De Croo. Werkelijk de spreker aan het uitlachen, dergelijke smile. En dat ook wanneer Kris Peeters openlijk zegt dat er een "nieuwe" regering is.