Moordenaar Izegemse huisarts krijgt boete voor verboden wapens

© Frank Meurisse, rr

Danny S. (56), die in voorhechtenis zit voor de moord op de Izegemse huisarts Patrick Roelandt (64), is woensdag door de Kortrijkse strafrechter veroordeeld tot een boete van 1.200 euro. Hij had verboden wapens liggen en liet zijn minderjarige zoon ermee poseren.

jdb, kvo

Tijdens een huiszoeking op 16 november vorig jaar vonden speurders twee machinepistolen, een geladen Colt en twee bajonetten. Die zoeking kaderde binnen een lopend drugsonderzoek. Ze vonden ook foto’s van de zoon van S., als kleuter en toen hij iets ouder was, met wapens in de handen.

Danny S. werd eerder al veroordeeld voor verboden wapens. Het openbaar ministerie vorderde een jaar cel en 3.000 euro boete, maar de vijftiger krijgt nu enkel een milde geldboete opgelegd. De man benadrukte voor de strafrechter dat de wapens slechts een hobby waren en dat hij nooit de bedoeling had om ze te gebruiken.

Moord op dokter

S. zit momenteel nog steeds in voorhechtenis voor de moord op dokter Patrick Roelandt (64) uit Izegem. Op 1 december 2015 belde de man zijn huisarts op met de vraag of hij dringend kon langskomen.

Roelandt trok naar de woning van . in de Rozestraat in Ingelmunster. Maar de kans om zijn patiënt te helpen kreeg hij niet, want meteen bij aankomst stak S. zijn huisarts neer met een mes.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen