© AP

Tottenham, met Alderweireld als enige Belg, wint in extremis

Met een doelpunt in de blessuretijd heeft Tottenham zaterdag op de zeventiende speeldag van de Engelse Premier League met 1-0 van Burnley gewonnen. Rode Duivel Toby Alderweireld was de enige Belg op het wedstrijdblad bij Tottenham.

Toby Alderweireld maakte de wedstrijd vol, Mousa Dembélé sukkelt nog altijd met de enkel. Jan Vertonghen maakte geen deel uit van de selectie omwille van een dijblessure, waarvan de ernst nog onbekend is. Bij bezoeker Burnley ontbrak Steven Defour nog altijd met een knieblessure. De wedstrijd leek heel lang op een scoreloos gelijkspel af te stevenen, maar Christian Eriksen (90+1.) bezorgde de thuisploeg in de blessuretijd de zege.

Laurent Depoitre begon in de basis bij Huddersfield, dat thuis Newcastle ontving. Jose Rondon (55.) maakte in de tweede helft het enige doelpunt, daar kon ook invaller Isaac Mbenza (77.) bij Huddersfield niets meer aan veranderen. Het Wolverhampton van Leander Dendoncker wist wel te winnen, met 2-0 tegen Bournemouth. De Rode Duivel bleef echter alweer een hele wedstrijd op de bank.

Meer doelpunten vielen er in Watford tegen Cardiff. Christian Kabasele stond centraal achterin bij Watford en slikte twee doelpunten, maar kon toch winnen. Deulofeu (16.), Holebas (52.) en Quina (68.) hadden de thuisploeg eerst 3-0 voor gebracht, waarna Hoilett (80.) en Reid (83.) de score herleidden tot 3-2.