Jupiler Pro League - Waasland-Beveren legt na Club Brugge ook Antwerp over de knie

door
Belga
Leestijd 1 min.

Een week na zijn stunt tegen Club Brugge (2-1) heeft Waasland-Beveren zaterdag op de negentiende speeldag van de Jupiler Pro League ook seizoensrevelatie Antwerp met 0-2 geklopt. De troepen van Adnan Custovic dreigden door de 2-0 zege van Lokeren tegen Sint-Truiden de rode lantaarn in handen te krijgen, maar nemen nu drie punten voorsprong op Moeskroen en Lokeren. De eerste kans was voor Waasland-Beveren, toen Francesco Forte na zestien minuten op doelman Sinan Bolat trapte. Aan de overkant ging een plaatsbal van Lior Rafaelov net over. Antwerp verdiende een doelpunt in de eerste helft, maar de muur die de thuisploeg optrok, hield stand.

Meteen na de pauze mikte Forte naast een voorzet van Jur Schryvers, maar Louis Verstraete (47.) stond wat verderop klaar om op te vangen en scoorde tegen de gang van het spel in de 0-1. Antwerp schakelde nadien nog een versnelling hoger, Waasland-Beveren hapte naar adem en vond er vaak niet beter op dan de bal keihard weg te hengsten. Dat hielden ze vol tot het einde en diep in blessuretijd prikte Apostolos Vellios (90+4.) zelfs nog de 0-2 tegen de netten. Met een zes op zes en achtereenvolgende zeges tegen Club en Antwerp krijgt Waasland-Beveren stilaan een beetje naam als reuzendoder.

In het klassement is Antwerp derde, met evenveel punten als nummer twee Club Brugge. Waasland-Beveren is veertiende.