Afvalbaron die luxebordeel runde, moet 50 maanden naar de cel

© phk

Een 66-jarige man uit Knokke-Heist heeft 50 maanden effectieve celstraf gekregen omdat hij een luxebordeel runde in zijn villa in de Blinckaertlaan in Knokke-Zoute. Marc V. werd schuldig bevonden aan mensenhandel, aanzet tot prostitutie en verkrachting. Het openbaar ministerie, die vijf jaar cel had gevorderd, vroeg de onmiddellijke aanhouding van de man maar daar ging de rechtbank niet op in.

Arne Franck

Officieel runde Marc V. in zijn villa een Bed & Breakfast, waar je volgens de website “tot rust komt en kan genieten van de luxe”. Maar in werkelijkheid was de villa niet meer dan een dekmantel voor een luxebordeel waar hij meerdere vrouwen in de prostitutie dwong en zelf ook misbruikte. Eén van zijn slachtoffers was amper vijftien jaar.

“Geen pooier”

V. hield altijd vol dat hij niet wist dat het meisje minderjarig was, maar de rechter dacht daar deze ochtend anders over. Hij verwees in zijn vonnis onder meer naar het feit dat V. voor het meisje documenten voor school had afgeprint in zijn villa. Volgens de verdediging waren de betichtingen uit de lucht gegrepen. “Mijn cliënt is geen pooier en van georganiseerde prostitutie was er geen sprake. Hij verhuurde wel eens een kamer aan escortes die er klanten mochten ontvangen. Het geld was voor hen”, klonk het tijdens de pleidooien.

In brand

V. was niet aan zijn proefstuk toe. In een vorig leven runde hij een bedrijf dat afvalcontainers verhuurde. Dat afval kwam naar de industriezone Gullegem-Moorsele waar het in de loop der jaren uitgroeide tot een 3,6 hectare groot, illegaal stort. Toen het Wevelgems gemeentebestuur hem verplichtte om de stinkende berg op te ruimen, stak hij die in brand. Marc V. en zijn zoon werden allebei veroordeeld tot zes maanden voorwaardelijke celstraf, zware boetes en een schadevergoeding van 1,7 miljoen euro. Later verhuisde Marc V. verhuisde naar het Franse Marpent en in de daaropvolgende jaren liet hij een spoor van faillissementen achter zich, tot hij uiteindelijk weer in Knokke-Zoute opdook.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen