Feestetiquette: moet je de fles wijn die je gasten meebrengen meteen openmaken?
Je kent het wel: je geeft een feestje, en één van de gasten brengt een fles wijn mee. Allemaal goed en wel, maar ben je volgens de etiquette eigenlijk verplicht die fles meteen open te maken?
Je menu staat al enkele weken vast, je hebt zelfs gezorgd voor een aangepaste selectie aan wijnen. En dan staat één van je gasten plots voor de deur met een fles wijn. Heerlijk en van een goed jaar , maar: wat met jouw aangepaste wijnselectie? Moet je volgens de etiquette de fles wijn meteen openen en bij de maaltijd serveren? Of mag je ze opzij zetten voor een later moment?
Myka Meier, etiquette-expert: “Wanneer iemand een fles wijn meebrengt ben je als host niet verplicht om die fles meteen te kraken. Of je de fles al dan niet opent is volledig jouw beslissing. Heb je zin om de fles meteen te serveren bij het diner, dan mag dat gerust. Bewaar je ze liever voor een later moment of een ander feestje, dan is dat zeker even goed.” Enig puntje om te onthouden: zet ze wel apart in je wijnkelder, zodat je ze voor een volgend feestje niet per ongeluk aan dezelfde persoon terug cadeau geeft!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Heerlijke kost voor de krokusvakantie: 3 gerechten waar het hele gezin van smult
-
Lidl
Lunchtip: kleurrijke groentenbowl met vegan nuggets
Vervang de klassieke kipnuggets eens door hun plantaardige variant – evenveel smaak, beter voor de planeet. Werk af met verschillende kleurrijke groenten, van spinazie tot wortelen, voor een bowl vol kleur en een instant vitaminebommetje om die laatste winterweken door te komen. -
Spaargids.be
Hoeveel geld mag er op jouw spaarrekening staan vooraleer de fiscus passeert?
Op een eerste schijf van 1.020 euro spaarrente per belastingplichtige betaal je geen roerende voorheffing. Wat betekent dat concreet? Hoe zit het dan met een gezamenlijke rekening? En wat doe je best met de rest van je centen? Spaargids.be biedt antwoorden. -
-
Kaneelrollen zijn een hype dankzij Instagram. “Speculoos cream of cookie dough: de toppings maken het visueel aantrekkelijk”
-
Katerproof: pasta op een stokje, cloud bread en 4 andere TikTokrecepten die je in een wip op tafel zet
De ene na de andere voedseltrend ging het voorbije jaar viraal dankzij videoplatform TikTok. Koken is er zelfs zo’n hit, dat de makers van de app in maart 2022 ‘TikTok Kitchen’ lanceren: een delivery service die de hotste Tiktok-foodtrends aan huis bezorgt. Helaas enkel in Amerika, dus hier zal je je virale hap nog zelf in elkaar moeten boksen. Wij lijsten 6 recepten op. -
Jobat
Hoeveel werknemers krijgen maaltijdcheques? En wie mag op een dertiende maand of smartphone van het werk rekenen?
De werkende Belg kan op steeds meer extraatjes rekenen: de voorbije vijf jaar is het gemiddeld aantal extralegale voordelen met 10 procent toegenomen. Om welke voordelen gaat het precies (en welke zijn aan een terugval bezig)? Welke rol spelen je functie, statuut, opleiding en de sector waarin je werkt? En wat met de verschillen tussen man en vrouw? Jobat.be zocht het uit. -
PREMIUM
Hoe pak je koken aan op drukke werkdagen? 3 ouders delen concrete tips: “Door amper 2 keer te koken heb ik eten voor 7 dagen”
-
Gen Z en millennials eten steeds minder spruitjes: wordt ’s werelds meest gehate groente binnenkort uit de keuken verbannen?
-
Het beste van twee werelden: de ginsecco is de perfecte cocktail voor de feestdagen
Hou je ervan om op tijd en stond te proosten, maar vind je het moeilijk om één drankje te kiezen? Voor eeuwige twijfelaars (en levensgenieters) is er de ultieme oplossing: de ginsecco. De champagnecocktail bewijst dat het mengen van klassiekers een verrassend smakelijk resultaat oplevert. Classy én poepsimpel. -
Italianen teleurgesteld: hun espresso mag niet op de Werelderfgoedlijst. “Veel meer dan een drankje voor ons”
Vergeet pasta en pizza: de espresso is minstens even heilig voor het Italiaanse volk. Zo heilig dat ze vinden dat het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO hoort te staan. De Italiaanse commissie heeft dat voorstel voorlopig verworpen, tot groot ongenoegen van de Italianen. “De meesten van ons hebben een vaste koffiebar waar we elke dag onze espresso drinken.” -
Last van een winterdip? Met deze opkikkers zet je een portie energie op tafel
3 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageerRini Verstiggel
Joan De vuyst
Piet Flament