Zuurgooier Delhaize gaat in beroep tegen veroordeling

De man die vorig jaar een vrouw aanviel met zuur in een Delhaize in Antwerpen, gaat in beroep tegen zijn veroordeling. Dat meldt Het Nieuwsblad en wordt bevestigd door zijn advocaat.

De dader van de zuuraanval werd vorige week veroordeeld voor afpersing en poging tot moord. Hij kreeg daarvoor 18 jaar cel en een terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank voor 10 jaar. Daarnaast moet de man ook een forse schadevergoeding betalen aan het slachtoffer en aan de warenhuisketen zelf.

Het Delhaize-filiaal in de Antwerpse Museumstraat werd in februari vorig jaar opgeschrikt door een man die een poetsvrouw aanviel met een bijtend product. Het slachtoffer liep ernstige verwondingen op in het gezicht, aan haar hand en aan haar arm.

De identiteit van de dader bleef lange tijd een raadsel, tot hij bij een routine wegcontrole in Frankrijk werd opgepakt. Het bleek om een 41-jarige Nederlander te gaan die zich uitgesloten voelde van de maatschappij en een grote winkelketen wilde treffen. Hij perste Delhaize de maanden voordien al af. De plannen daarvoor begon hij maanden voordien al te smeden, nadat hij zijn job was kwijtgeraakt.

Meest gelezen