ANP
Volledig scherm
© ANP

WK-goud! Red Lions voor het eerst wereldkampioen na thriller van formaat: België klopt Nederland in onwaarschijnlijke shoot-outs met 3-2

HockeyDe Red Lions hebben geschiedenis geschreven. In het Indiase Bhubaneswar heeft België zich voor het eerst tot wereldkampioen in het hockey gekroond. In de finale tegen Nederland stond er na 60 minuten 0-0 op het bord, waarna het in een onwaarschijnlijke serie shoot-outs 3-2 werd voor de Lions. Eindelijk voor België, ook op de ranking het nieuwe nummer één, in zijn vijfde grote finale.

85 reacties

  • Chris Cools

    5 jaar geleden
    Fabrice, inderdaad, Telenet play sports was met de rechten weg, jammer. In Nederland kan je tenminste gratis kijken naar je nationale ploeg, bij ons moet zoiets uiteraard weer geld kosten.
  • Fabrice Braccio

    5 jaar geleden
    Heb de match op NPO1 moeten volgen, op VRT was het basket.Een competitiematch denk ik.Spijtig dat een wereldkampioenenmatch geen voorrang kan krijgen.Kwestie van TV-rechten??
  • lieve rigo

    5 jaar geleden
    Schitterend!!! Proficiat Red Lions.
  • Marius Verhaegen

    5 jaar geleden
    Knap gedaan ,ik word fan van voorbeeldige sporters
  • Gaby Vercruysse

    5 jaar geleden
    SCHITTEREND Red Lions met deze triller en spelers - Team met karakter die door het vuur gaan voor ELKAAR. Proficiat ! Schande voor de VRT waarvoor het te min was om deze top affiche World Cup 2018 wedstrijd uit te zenden. Dringend nieuw beleid nodig bij VRT.