‘Spoorligster’ legt treinen lam

© bfm

Een bomvolle reizigerstrein heeft ­gisteravond een noodstop moeten maken in Duffel. Een vrouw bleek op de sporen te zijn gaan liggen, allicht voor de kick. “De trein reed over haar, maar ze werd niet geraakt”, zegt het parket. Een camera legde alles vast. Ze riskeert een zware boete.

Bert Provoost en Kristof Van Rompaey

Op het internet circuleren al jaren filmpjes uit het buitenland waarop te zien is hoe mensen tussen de sporen gaan liggen en dan de voorbijrijdende trein over zich heen laten rijden. Zo brengen ze hun leven in gevaar, voor de kick.

Dat is gisteren ook in België gebeurd. Het incident deed zich rond 17 uur voor met de trein van Antwerpen naar Charleroi. Ter hoogte van Duffel trok de treinbestuurder aan de noodrem omdat hij een persoon op de sporen zag liggen. Iedereen vreesde een zelfdoding. Alleen vond de politie geen stoffelijke resten.

“Op camerabeelden is te zien hoe een vrouw tussen de sporen lag en de trein over zich liet rijden zonder geraakt te worden. Nadat de trein gepasseerd was, stond ze recht en ging ze op de loop. De politie probeert nu om de vrouw op te sporen op basis van de beelden”, zegt Lieselotte Claessens van het Antwerpse parket, afdeling Mechelen.

Bij Infrabel willen ze niet veel kwijt over het fenomeen. “Net zoals bij zelfdodingen communiceren we er niet over om copycatgedrag te vermijden. De lijn tussen die twee is ook niet altijd even duidelijk”, zegt woordvoerster Charlotte Verbeke.

Intussen zaten gisteren zo’n 400 reizigers op een bloed­hete trein te wachten, ook andere treinen liepen vertraging op. Een uur na het incident werden de eerste sporen vrijgegeven.

Als de spoorligster gevat wordt, riskeert ze op te ­moeten draaien voor de vertragingen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen