© Guy Puttemans

Topmanager Ronnie Leten wordt eredoctor van UHasselt

Topmanager Ronnie Leten mag zich vanaf 28 februari eredoctor van Universiteit Hasselt noemen. De Beringenaar stond jaren aan het hoofd van het Zweedse Atlas Copco en is vandaag voorzitter van telecombedrijf Ericsson en mijnindustriereus Epiroc.

cv

LEES OOK. Kritiek van topondernemer Ronnie Leten op politieke crisis: ‘‘Het gaat niet meer om de inhoud, maar om persoonlijk scoren ten nadele van de ander’’

“Dit eredoctoraat kadert in het vijftigjarig bestaan van het economisch onderwijs in Limburg”, zegt decaan Piet Pauwels van de faculteit bedrijfseconomische wetenschappen dat het eredoctoraat uitreikt. “Als alumnus van onze instelling bouwde Ronnie Leten een indrukwekkende carrière uit met grote internationale impact, zonder zijn eigen roots te vergeten. Hij studeerde in 1979 af aan de Economische Hogeschool Limburg. Sindsdien toont hij zich niet alleen als een ambitieus topmanager, maar ook als iemand met respect voor zijn afkomst en een scherpe blik op de Vlaamse economie en duidelijke visie op het onderwijs. Ronnie Leten is een echte wereldburger en een empathisch persoon. Iemand die zich kan wegcijferen voor het groter belang, maar natuurlijk ook heel goed kan cijferen. Kortom: een voorbeeld voor velen, en niet in het minst voor onze studenten en alumni.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer