AFP
Volledig scherm
© AFP

Verenigde Naties nemen met overweldigende meerderheid Vluchtelingenpact aan

BuitenlandEen week nadat in Marokko het omstreden VN-Migratiepact is ondertekend, is in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York het Vluchtelingenpact van de volkerenorganisatie aangenomen. Doel is de grote opvanglanden beter te ondersteunen.

2 reacties

  • Emile De Smedt

    5 jaar geleden
    Terugkeer naar hun land verbeteren.Iets van gemerkt?Integendeel.Bende gelukzoekers zaaien verwarring in de geesten en beleid over continent.Kwalijke virus die ons lang nog aanvreten zal.Helder denken uitgeschakeld
  • Veerle Ballegeer

    5 jaar geleden
    Tja, die zogezegde "hooggeplaatsten" vertegenwoordigen het gewone volk niet hé, dan is het makkelijk om zo'n pact te ondertekenen. Zij zullen er met hun hoge weddes ook weinig last van hebben, de gewone werkmens daarentegen....
  1. Politie pakt meer dan 90 relschoppers op na ‘Mars tegen Marrakesh’ in Brussel

    Politie pakt meer dan 90 relschop­pers op na ‘Mars tegen Marrakesh’ in Brussel

    In Brussel is de rust teruggekeerd na de ‘Mars tegen Marrakesh’, die in de namiddag in de buurt van het Schumanplein ontaardde in rellen met de politie. Eerst belaagden enkele betogers journalisten van VTM Nieuws en VRT. Na de toespraken zochten hooligans de confrontatie op met de politie door met stenen en hekken te gooien. Er werden ook verschillende ruiten vernield van gebouwen van de Europese Commissie. De ordediensten antwoordden met traangas en het waterkanon. Er werden meer dan 90 mensen bestuurlijk aangehouden en zes personen gerechtelijk. Drie van de zes personen werden gearresteerd, omdat ze ervan verdacht worden beschadigingen te hebben aangebracht aan het Berlaymont-gebouw. Nog twee verdachten werden gerechtelijk aangehouden, omdat ze verdacht worden van feiten van gewapende weerspannigheid. Een zesde persoon werd gerechtelijk aangehouden, omdat hij verdacht wordt van druggerelateerde feiten.
  2. ▶ Zorgt klimaatverandering dit jaar voor meest actieve orkaanseizoen ooit? “Dit kunnen we ook tot bij ons voelen”
    PREMIUM
    HLN legt uit

    ▶ Zorgt klimaatver­an­de­ring dit jaar voor meest actieve orkaansei­zoen ooit? “Dit kunnen we ook tot bij ons voelen”

    Elk jaar berekenen Amerikaanse wetenschappers aan hoeveel tropische stormen en orkanen we ons mogen verwachten in de Atlantische Oceaan. Na een rustig seizoen in 2023 lijkt 2024 nu zwaar te gaan uithalen. Meer nog, volgens de voorspellingen kan dit wel eens het meest actieve orkaanseizoen ooit worden. Over wat voor aantallen spreken we dan? Hoe komt dit? En hebben die orkanen ook een invloed op ons weer? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters beantwoordt vijf vragen.