ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Europese onderhandelaars scherpen regels voor CO2-uitstoot aan

Onderhandelaars van het Europees Parlement en de lidstaten hebben vanavond een akkoord bereikt over de aanscherping van de uitstootnormen voor nieuwe auto's. Dat heeft eurocommissaris voor Energie en Klimaatactie Miguel Arias Canete aangekondigd. 

23 reacties

  • Clerckx Steve

    5 jaar geleden
    Wat niet in rekening gebracht wordt dat is de hoeveelheid CO2 die vrijkwam bij de productie, noch hoelang iemand met zijn al dan niet oude wagen rijdt, of nog beter de werkelijke (uiteindelijke) levensduur van een wagen. Het geeft dus een erg vertekend beeld.. Nieuwe CO2 arme auto's = mindere CO2, klopt zeker niet altijd!!
  • Gilbert Dejonghe

    5 jaar geleden
    Dat ze maar eerst maken dat er geen raketten meer worden omhoog gaan . Die maken alles kapot .
  • willem merken

    5 jaar geleden
    Heel simpel, al die zelfverklaarde experten te voet of met de fiets, wie heeft die verkozen of benoemd, wat kost dat grapke? Simpel gewoon 40% minder rijden en de verwarming in de europese praatbarak op 12 graden (40% minder)
  • Ronald Boudewijns

    5 jaar geleden
    “Nergens ter wereld zijn er vergelijkbaar strenge CO2-doelstellingen, aldus VDA. ” ..... zover denken die “Europese paljassen” onderhandelaars niet na , alleen “ cijfertjes tellen. Wacht maar af hoeveel banen hun belachelijke eisen gaat kosten, onnozelaars.
  • Jürgen Mouton

    5 jaar geleden
    Nog meer maatregelen die onze economie nekken, en ons massa's geld kosten voor de klimaathoax. Maak jullie maar op voor strenge winters de komende jaren, we zitten in een zonneminimum, moet je maar eens opzoeken...