Vanaf 1 januari krijgt ieder kind in Vlaanderen hetzelfde bedrag: 163,2 euro per maand. In het oude systeem steeg het bedrag naar­gelang het aantal kinderen.
Volledig scherm
Vanaf 1 januari krijgt ieder kind in Vlaanderen hetzelfde bedrag: 163,2 euro per maand. In het oude systeem steeg het bedrag naar­gelang het aantal kinderen. © Thinkstock

"Kinderbijslag mag volgens wet niet aanzienlijk verminderd worden”

Een vader in Vlaanderen stapt naar het Grondwettelijk Hof om de nieuwe regeling voor kinderbijslag aan te vechten. Dat staat vandaag in Het Nieuwsblad. De man heeft nu twee kinderen, maar wil er in totaal vier. Vanaf 1 januari krijgt ieder kind in Vlaanderen hetzelfde bedrag: 163,2 euro per maand. In het oude systeem steeg het bedrag naar­gelang het aantal kinderen. 

223 reacties

  • mady strobbe

    5 jaar geleden
    Ik vind dat elk kind gewoon het zelfde kindergeld bedrag moet krijgen ,het is niet dat je meer kinderen hebt dat het kindergeld moet verdubbelen ,elk kind is gelijk voor het zelfde .
  • Patrick De pauw

    5 jaar geleden
    Afschaffen allemaal en voor iedereen
  • Marko Decandt

    5 jaar geleden
    Ik vind vooral het verschil tussen eerste kind voor 2019 en eerste kind na 2019 oneerlijk. Kunnen ze niets uitdokteren dat het bedrag voor de kinderen voor 2019 omhoog wordt getrokken en dat nieuwe bedrag vanaf 2019 naar beneden? Zodat iedereen hetzelfde krijgt ongeacht wanneer je 1ste kind geboren wordt?
  • Yolande De Smet

    5 jaar geleden
    Wie kinderen wil moet er zelf voor zorgen en NIET vadertje staat !
  • Vincent De Wolf

    5 jaar geleden
    De man heeft gelijk doch de hervorming is een goede zaak, er zit geen tegenstelling in. Men kan de hervorming eigenlijk enkel invoeren voor en vanaf eerstgeborenen in gezinnen of gewoon voor alle kinderen in totaal. Alle andere afwegingen hieronder te lezen zijn te laat en nutteloos daar dit al wet is. De enige discussie hier is de praktische en wettelijke implementatie ervan.