Piloten die vanaf een Belgische luchthaven willen vertrekken, kunnen voortaan aan een drugstest worden onderworpen.
Volledig scherm
Piloten die vanaf een Belgische luchthaven willen vertrekken, kunnen voortaan aan een drugstest worden onderworpen. © thinkstock

Piloten kunnen voortaan aan drugstest worden onderworpen

Piloten die vanaf een Belgische luchthaven willen vertrekken, kunnen voortaan aan een drugstest worden onderworpen. Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag. 

5 reacties

  • Toon Schouteden

    5 jaar geleden
    Bij Nedcar in Born worden de werknemers ook getest. Mij lijkt 'n test voor piloten, buschauffeurs, kapiteins van boten, chauffeurs van chemische ladingen e.d. niet overbodig. Bij overtreding: op staande voet ontslaan en géén recht op uitkeringen... Misschien kunnen de regeringen zo wat besparen.
  • bjorn eeckhout

    5 jaar geleden
    Voortaan??? Dit moest standaard gebeuren!!! Met een vliegtuig al dan niet gevuld met mensen is dit toch maar normaal zeker???
  • christianne bruyland

    5 jaar geleden
    ook in de haren kan men afleiden of men drugs heeft genomen, men hoeft dus niet geprikt te worden
  • Olivier Dochez

    5 jaar geleden
    Dat was nog niet het geval dan? Tja als er nu meer ongelukken gebeuren met vliegtuigen weet minister De Block dat ze lijntjes coke moet geven aan piloten om hen allerter te maken.
  • Alex Wellens

    5 jaar geleden
    Normaal, bij projecten in de petro-chemie is dit al jaren de maatstaf
  1. 120 steken met een schroevendraaier dient campingdoder Carlos Van Deun (44) zijn Nancy (39) toe: “Nu word ik niet meer vernederd of verkracht”
    PREMIUM

    120 steken met een schroeven­draai­er dient campingdo­der Carlos Van Deun (44) zijn Nancy (39) toe: “Nu word ik niet meer vernederd of verkracht”

    Gruwelijk toegetakeld: zo vindt een 18-jarige jongeman zijn moeder Nancy Hendrickx (39) uit Deurne terug, op Camping Bergheide in Lichtaart. In blinde razernij heeft haar 44-jarige echtgenoot Carlos Van Deun uit Schilde haar gedood met een schroevendraaier. 120 steken krijgt de vrouw te verwerken. “Dwars door het oog tot in de hersenen, en door de neus waren dodelijk.” Zaak snel opgelost? Dat niet. Want waar is het moordwapen naartoe? En waaróm zijn de stoppen bij Van Deun doorgeslagen? Het onderzoek van de speurders maakt veel duidelijk... en dan is Carlos Van Deun plots door een gerechtelijke flater op vrije voeten.
    Antwerpen, Kasterlee, Schilde
  2. Na oproep tot staakt-het-vuren tijdens uitzending: vakbond VRT sluit nieuwe acties tijdens finale niet uit
    UPDATE
    101

    Na oproep tot staakt-het-vu­ren tijdens uitzending: vakbond VRT sluit nieuwe acties tijdens finale niet uit

    De socialistische vakbond sluit nieuwe acties bij de uitzending van de finale van het Eurovisiesongfestival niet uit. Donderdag werd er eerder actie gevoerd met een pancarte bij de start en het einde van de uitzending van de tweede halve finale van het Eurovision Songfestival. “Wij veroordelen de schendingen van de mensenrechten door de staat Israël”, was er te lezen. “We waren op de hoogte gebracht dat het zou gebeuren”, aldus de VRT in een reactie aan HLN.