© Ocra

Kids: eerste hulp bij natte schoenen

Onverwachte plensbui op schooluitstap? Doorweekte schoenen zijn niet alleen nefast voor de schoenen zélf, koude voetjes kunnen de dag behoorlijk verpesten. Met deze handige hacks maak je komaf met natte kinderschoenen!

cityfashion

Natte schoenen? Probeer krantenpapier

Zorg ervoor dat je schoenen proper zijn vooraleer je aan de slag gaat met krantenpapier. Scheur enkele pagina’s uit de krant zonder grote afbeeldingen om de kans op inktvlekken zo klein mogelijk te houden. Maak een prop (van middelmatige grootte) van de krantenpagina’s en stop deze in de neus van de kinderschoenen. Ga net zo lang door tot het hele schoentje gevuld is met krantenpapier.

Ook de buitenkant van de schoen kan je onder handen nemen met krantenpapier! Pak de buitenkant in en plaats een elastiekje in het midden van het schoentje om het papier op zijn plaats te houden. Plaats de schoenen (vlak op de grond) op een goed geventileerde plek in huis en laat zo lang drogen als nodig is!

Zout to the rescue

Zo snel mogelijk droge kinderschoenen? Probeer deze andere handige hack: zout. Vul een oldschool koffiefilter met een flinke schep zout en stop het in de kinderschoen. Je kunt het vochtafdrijvend effect versterken door er extra vellen keukenrol in te stoppen. Nog steeds niet droog na enkele uren? Stop de schoenen dan in een doos gevuld met rijst (een bodem van zo’n 3 cm is voldoende) en laat ze enkele uren hierin liggen.

Zo maak je komaf met regenvlekken

Regenvlekken op leren schoenen verwijder je best met een sopje van warm water en zachte (baby)shampoo. Maak het hele schoentje nat, zo voorkom je lastige kringen. Laat de schoenen daarna een de binnenlucht drogen (verwarmingen en haardrogers beschadigen het leer). Vlekken op suède schoentjes verwijder je met deze handige huis-tuin-en keukentip: laat water koken in een pot en houd het vuile schoentje boven deze DIY stoombron. Verwijder de vlek met een velletje keukenrol en de schoenen van je kids zien er weer als nieuw uit!

Dankzij deze tips hebben je kinderen het nooit nog koud

© Looxs

Schoolreis of dagje buitenspelen op de planning? Met deze kledingtips wapen je je kinderen tegen de koude!

Zorg voor een basislaag

Het eenvoudigste trucje om warm te blijven? Zorg voor een basislaag! Een T-shirt met lange mouwen of onderhemdje onder hun “normale kleding” houdt koude en wind buiten doordat het zo dicht tegen hun lichaam zit. Een legging of kousenbroek onder een broek doet eveneens wonderen voor koude beentjes.

Draag de juiste stof

Kleding vervaardigd uit fleece, polyester, wol of nylon is altijd een goede keuze. Items uit 100% katoen zijn een no-go, die ademen niet genoeg waardoor (koud!) zweet wordt vastgehouden.

Kies de juiste items

Hoe dikker de jas, hoe beter? Nee! Je kiest best voor een water-en windafstotend exemplaar. Truien die niet te los rond hun lichaam zitten, houden koude ook een stuk beter buiten dan oversized exemplaren. Een dikke jeans of legging met fleece binnenkant en lederen schoenen maken hun hersftoutfit helemaal af.

Zo kleed je je kids het best tegen de regen

Zo kleed je je kinderen het best tegen de regen© June Admiraal

Een koude schooldag vol regen voor de boeg? Met de perfecte outfit zijn je kids er helemaal klaar voor. Van de geschikte jas tot het perfecte paar schoenen, zo kleed je je kids het best tegen de regen!

Laagjes, laagjes, laagjes

Laagjes zijn de beste keuze tijdens wisselvallig herfstweer. Het is een veel beter idee om bijvoorbeeld een onderhemdje, T-shirt met lange mouwen en dikke cardigan te dragen dan één dikke, wollen trui. Zo krijgt regen minder kans om rechtstreeks tot hun lichaam te geraken. De juiste stoffen? Fleece, polyester, wol en nylon houden je kids lekker warm. Kleding uit 100% katoen houdt vocht (regen dus) vast waardoor je oogappels het net kouder krijgen.

De juiste jas

Een goede najaarsjas is dubbel en dik de investering waard. Kies voor een model dat niet té lang is (dat is niet zo handig tijdens het ravotten), zoals een korte parka of bomberjack-model bijvoorbeeld. De buitenkant moet waterafstotend zijn, de binnenkant moet je kids warm houden.

Het perfecte paar schoenen

De finishing touch? Schoenen die tegen een stootje kunnen. Laquer of grof leder is niet alleen warm, dit materiaal werkt ook nog eens waterafstotend (mits je ze regelmatig inspuit met een aangepaste spray). Kies voor een hoger model, een stoere laars of sportieve sneaker bijvoorbeeld, met een stevig hielstuk. Last but not least: een laagje voering uit leer of wol houdt de voeten van je kids droog en warm!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer