Slechts 38,8% van de 55-plussers gebruikte vorig jaar een mobiele bankapp.
Volledig scherm
Slechts 38,8% van de 55-plussers gebruikte vorig jaar een mobiele bankapp. © Shutterstock

Senioren blijven argwanend ten opzichte van mobiel bankieren

SparenDe digitale revolutie zet zich ook in de bankensector onverminderd verder. Toch blijkt uit een bevraging van Spaargids.be dat slechts 53% van de bankklanten het afgelopen jaar mobiel bankierde. Vooral bij 55-plussers is het gebruik van smartphone of tablet als bankmedium nog niet echt ingeburgerd.

32 reacties

  • Yannic heene

    5 jaar geleden
    @ Fred Sevriens. Geachte, wij hebben ongeveer (op 3 jaar na dezelfde leeftijd) en zou graag uw mening horen betreffende mijn alle verbeelding tartende reacties of nulreacties van mijn bank waar ik al 25 jaar trouwe klant ben na recente negatieve ervaring na slachtoffer geworden te zijn van skimming waarbij het viervoudige van mijn daglimiet op zelfde avond (tijdsspanne 15’) van mij rekening werd afgehaald terwijl ik kaart nog steeds in mijn bezit heb en getuigenheb dat ik thuis was
  • Eddy van Dorst

    5 jaar geleden
    Als je elke weel meermaals oplichter mails krijg van banken met logo en al waar ze niets aan doen is het normaal dat je het beu wordt.En daar boven op komt dat banken niet te vertrouwen zijn.Geen intrest maar wel alle risicoos nemen dat moet je wel gek zijn om dat te doen.
  • Davy Ringoet

    5 jaar geleden
    En gelijk hebben ze. Het is tegenwoordig alles van apps dat de klok slaat, maar dit staat (op gebied van veiligheid) nog in de kinderschoenen, en er moeten nog veel kinderziektes uit gehaald worden. En dan komt men klagen als er gegevens gehackt en / of openbaar gemaakt worden, of dat men geld afgetroggeld wordt. Mijn advies is gewoon niets van je privé op het internet te zetten en zo weinig mogelijk apps gebruiken.
  • Pierre Bos

    5 jaar geleden
    Wie vandaag 65 is, heeft de hele digitale omwenteling meegemaakt van bij het begin en is er heus wel mee vertrouwd, evenals met het gebruik van de smartphone, met alle voor-en nadelen. Laat dat meewarig gedoe over senioren maar, het is voorbijgestreefd.
  • Emi Hergersberg

    5 jaar geleden
    men duwt ons van moetens naar alle richtingen, maar wat als ge dat als vrije mens nu allemaal niet wilt ? deze maatschappij is haast vernietigend voor hen die rustig oud willen worden en al versleten ogen hebben :-)