Theo Francken.
Volledig scherm
Theo Francken. © Photo News

Theo Francken: “Migratiebeleid is in tien dagen tijd een opendeurenbeleid geworden”

"Is deze begroting een realistische begroting? Alvast op asiel niet meer." Dat antwoordde gewezen N-VA-staatssecretaris en populairste politicus van Vlaanderen, Theo Francken, in De Ochtend (Radio 1) op de vraag of N-VA bereid is de begroting te steunen in de Kamer. Volgens hem is het migratiebeleid in tien dagen tijd een opendeurenbeleid geworden. Francken vindt ook dat zijn opvolgster Maggie De Block (Open Vld) met de Palestijnen het verkeerde dossier gekozen heeft om te tonen dat ze een streng beleid wil voeren.

184 reacties

  • Fredien Vandervekens

    5 jaar geleden
    En Maggie heeft op aanraden van Calvo en Michel, de sleutel(s) van de deur weggegooid. Een nieuw slot dient geplaatst. Door "vakmensen". Met alarm-functie inbegrepen. Firma VB contacteren ?
  • Hilde

    5 jaar geleden
    De nva is hier de grote boosdoener, twee jaar aan een pact meewerken en in alle talen zwijgen en na een slechte verkiezingsuitslag zijn ze de lieve onschuld zelve en zijn ze oppeens tegen iets wat ze zelf mee hebben geschreven, begrijpen wie begrijpen kan.
  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    Francken is een vat vol tegenstrijdigheden,beweren dat het migratiebudget niet meer volstaat (er zal nog miljoenenvoudig meer nodig gaan zijn op ónze kap door pactén NY!) door opengrenzenbeleid van de block en intussen kritiek hebben op het beschermingsstatuut van palestijnen,die wil hij blijkbaar hier hebben en houden?
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Waar zijn die normen en waarden als men zelfs geen respect heeft voor de waarheid. En zich laat leiden door fake news en desinformatie van extreem rechts. Als een partij, zoals de N-VA niet in staat is om het onderscheid te maken tussen realiteit en perverse extreem rechtse propaganda dan hoort ze zelfs niet thuis in een regering.
  • Marc Van Can

    5 jaar geleden
    Zet de deur maar open Maggy en betaal het deficiet met Suiker- en VET-TAKSEN.... Schande.... Niks respect voor eigen bevolking... Niks respect voor onze morele normen... Niks respect voor onze religieuze waarden.... België zal dankbaar zijn met de val van de regering en het einde van Uw vreemdelingen-voorkeur beleid.