Archiefbeeld van een vluchtelingenfamilie in Duitsland
Volledig scherm
Archiefbeeld van een vluchtelingenfamilie in Duitsland © AP

Irak roept gevluchte landgenoten op om terug te keren: “Het is hier zeer veilig en stabiel”

Vanuit militair oogpunt is IS verslagen in Irak, maar de ideologie van de terreurorganisatie is nog niet dood. Desalniettemin bestempelt de Iraakse regering de veiligheidstoestand in eigen land als “excellent”. En ze stuurt een duidelijke boodschap naar gevluchte Irakezen: “Keer terug naar jullie land”.

17 reacties

  • Gilbert Rodts

    5 jaar geleden
    Alle Irakezen direct terug sturen terwijl het daar goed gaat om hun land terug op te bouwen .
  • José Lippens

    5 jaar geleden
    Als ze hun land ter harte nemen keren ze zelf terug om het te helpen opbouwen met de kennis dat ze hier in het westen hebben opgedaan.
  • vicky vanderweyen

    5 jaar geleden
    Dat is heel goed nieuws voor de Irakezen ,ze zullen blij zijn om terug te kunnen keren naar hun vaderland en daar samen Irak opnieuw op te bouwen.Velen hier denken dat zij zomaar gevlucht zijn,niemand verlaat zijn land om wat voordelen te krijgen,wens alle terugkerende Irakese vluchtelingen heel veel geluk.
  • Danny Govaerts

    5 jaar geleden
    Dat er dan afspraken gemaakt worden tussen de regeringen om gratis terugkeer. Met garantie op tijdelijke huisvesting. Dat de OCMW die nu nog voor de opvang instaan van alleen staande zonder uit zicht op inkomen en gezinnen. Een regeling van uitdoving van opvang opstellen. En zo de terug keer bevorderen.
  • Martin Meuris

    5 jaar geleden
    Voila Maggie, die kun je alvast terug sturen.