Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

“Werkneemster ontslaan omdat je een man wil aanwerven is discriminatie”

DiscriminatieEen sportwinkel moet van de arbeidsrechtbank in Gent een schadevergoeding van 9.000 euro betalen. De beslissing komt er nadat een werkneemster ontslagen werd. “Er werken te veel vrouwen in de zaak”, luidde de uitleg. Volgens het Instituut voor Gelijkheid van Vrouwen en Mannen (IGVM), dat de rechtszaak aanspande, wordt met die beslissing voor het eerst uitdrukkelijk bevestigd dat een medewerkster ontslaan met het oog op een evenwichtiger personeelsbestand een vorm van discriminatie is.

9 reacties

  • Claude Deslypere

    5 jaar geleden
    Moord en brand schreeeuwen omdat de vrouwen ondervertegenwoordigd zijn in de jobs die ze graag doen (en goed betalen), maar omgekeerd mag niet? Als mannen ondervertegenwoordigd zijn, mag dit niet gecorrigeerd worden? Zijn die feministes niet compleet aan het doorslaan?
  • Thomas Buick

    5 jaar geleden
    uiteraard worden sommige taken beter uitgevoerd door mannen of vrouwen. Er zullen altijd uitzonderingen zijn maar welke vrouw werkt er nu graag in een smeerput en welke man wil visagiste worden?
  • KATHLEEN VAN DAMME

    5 jaar geleden
    Als ik lees "etalage en presentatie" doen vrouwen beter : dan moet ik als vrouw toch goed lachen, want 2 van mijn zonen kunnen dat tien keer beter dan ik. Nee, wij ontslagen de vrouwen want de mannen maken hun zwanger maar moeten de kinderen niet kopen. Puur winstbejag, niets meer en niets minder.
  • Albert Hendrix

    5 jaar geleden
    Haha dus het evenwichtig brengen van mannen en vrouwen is discriminatie .Weet ge hoeveel mannen er geen kans maakten op een job omdat er vrouwen moesten aangeworven.Omdat er te weinig vrouwen op de werkvloer waren ,hetzelfde in de politiek.Dat al die mannen nu maar naar de rechter stappen en ook hun schade vergoeding eisen
  • Peter Buyck

    5 jaar geleden
    Ik vind dat het IGVM iets te kort door de bocht gaat... Er mag écht wel een evenwicht zijn tussen mannen en vrouwen. We hebben het over gelijke rechten voor vrouwen maar blijkbaar gelden die niet voor de mannen (die in deze winkel in de minderheid blijken). De zwakke omzet van mannenspullen lijkt als barometer niet te worden weerhouden...