REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Drie personen rechtstreeks gedagvaard voor geweld tegen politie en dreigen met aanslag na ‘Mars tegen Marrakesh’

Drie personen die opgepakt werden naar aanleiding van rellen na de 'Mars tegen Marrakesh' die zondag plaatsvond in Brussel, moeten op 24 januari voor de Brusselse correctionele rechtbank verschijnen. Dat meldt het Brusselse parket. Drie andere personen, die eveneens opgepakt waren, zijn na verhoor vrijgelaten maar het onderzoek tegen hen loopt verder. "Er zijn ook een resem processen-verbaal tegen onbekenden opgemaakt", zegt persmagistraat Gilles Dejemeppe. "Ook die onderzoeken lopen verder.”

12 reacties

  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    Hard aanpakken! Er is geen enkele excuus voor geweld tegen ordehandhavers, vandalisme of plunderingen. Dat voor alle betogingen, ook als ze door de vakbonden worden georganiseerd, want soms lijkt het op georganiseerde misdaad.
  • Nicole Gloden

    5 jaar geleden
    Goed. Ik hoop dat die degelijk gestraft worden. Ben al die rellen tamelijk beu. Pluimpje voor de Ordediensten. goed gewerkt.
  • Mark Peeters

    5 jaar geleden
    @marc Krol: je mag zeker zijn dat normale mensen met goede bedoelingen weg zijn van zodra het uit de hand loopt dus niet afkomen met flauwekul, trouwens is het de politie hun fout dat alles duur is? Hopelijk zijn ze niet mals de boetes en echt in de media brengen eens zien of ze ook solidair zijn om de boetes en kosten te betalen!
  • Wesley Kenis

    5 jaar geleden
    Al wie ze hier "jongeren" noemt zou beterveens leren rekenen. De jongste is ondertussen 34 en de oudste 55. Jong geleerd is oud gedaan zeker vooral van de "jongeren""die staan te roepen "in oneen tijd" en net dat zijn diegene die "het goede voorbeeld" nooit gekregen hebben en al zeker niet hebben doorgegeven. Dus oude van dagen kijk eerstveen naar je eigen generatie voordat je de jeugd veroordeelt. Ik ben als man van 40 beschaamd in jullie plaats.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    De combi's in de fik en de vernielingen waar je het over hebt, Jens van den Broeck, dat waren de gele hesjes. Of toch in elk geval tijdens hun betoging. En niet de vakbonden. Voor het in brand steken van de politie combi werden trouwens personen gearresteerd. Met fake news en verdraaiingen wordt men er zelf niet geloofwaardiger op.