Ook minister van Energie Marie-Christine Marghem (MR) sprak haar steun uit en kondigde aan dat ze de nieuwe ambities op het Overlegcomité van woensdag zal voorleggen.
Volledig scherm
Ook minister van Energie Marie-Christine Marghem (MR) sprak haar steun uit en kondigde aan dat ze de nieuwe ambities op het Overlegcomité van woensdag zal voorleggen. © BELGA

Grote meerderheid voorstander van versterkte Belgische klimaatambities

De commissie Volksgezondheid van de Kamer heeft een voorstel van resolutie van Groen-Ecolo goedgekeurd die de Belgische klimaatambities naar boven herziet. De tekst van de groenen kon ook op de steun rekenen van socialisten, liberalen, CD&V en cdH. De N-VA onthield zich.

7 reacties

  • Marco Maerten

    4 jaar geleden
    Ferdinand..economie,in het huidige geval dogma 'economische groei' is net de ideologie om onze planeet naar de verdommenis te helpen en dan bedoel ik ook de roofbouw het ecosysteem,natuurlijke bronnen(bomen die voor vruchten zorgen). Het gaat hier niet enkel om klimaat.
  • Lucie Peetermans

    5 jaar geleden
    Ik zou zeggen : er is geen alternatief. Een klimaatsverandering komt er sowieso. De vraag is gaat hoever kunnen we de verandering beperken ? Mensen hebben schrik voor verandering en wentelen zich het liefst in de wereld van het heden, een wereld die ze kennen.
  • Ferdinand Engelbeen

    5 jaar geleden
    Geert Tamsyn, Onze kinderen zullen ons dankbaar zijn dat we ze niet in een economische zelfmoord laten verdrinken door hopen geld in bodemloze putten te storten zonder enig meetbaar resultaat. Geld dat beter kan worden besteed aan zieken- en bejaardenzorg en onderwijs. Het Nederlandse klimaatplan gaat 3 miljard euro per jaar kosten voor een theoretische reductie van 50% CO2 met als effect 0,0003 graden minder opwarming tegen 2030. Hier van hetzelfde laken een broek...
  • Geert Tamsyn

    5 jaar geleden
    Jan Van Ouytsel, ofwel betalen wij nu, ofwel betalen onze kinderen en kleinkinderen een veelvoud. Ik kies voor het eerste.
  • Vincent De Wolf

    5 jaar geleden
    Verhoogde klimaatambities klinken verdacht veel als veertig zilverlingen. We mogen echter hier wel stellen dat groenlinks zich een split-personality aanmeet door zowel de rol van Judas te spelen alswel de handen in onschuld te willen wassen als Pilatus. Michel 1.5 hangt ondertussen zieltogend aan het kruis van de - parlementaire - democratie.