Direct naar artikelinhoud

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel

Origineel: uitgeholde pompoen gevuld met stoofvlees

Voor diegene die graag eens willen uitpakken in de keuken is dit het ideale recept. Een mooie presentatie voor als je vrienden aan tafel hebt.

Wat heb je nodig:
800 g rundstoofvlees
boter
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, geperst
2 el bloem
1 blik gepelde tomaten (400g)
150 ml runderbouillon (water + 2 rundsbouillonblokjes)
sneetje wit brood
1 el mosterd
1 pompoen
3 takjes tijm
handvol peterselie, gehakt
Peper en zout

Zo maak je het:
Stap 1: Verwarm boter in een pan en bak de ui en knoflook gedurende 1 minuut. Bestrooi het vlees met peper en zout. Voeg de blokjes vlees toe en bak ze aan. Bestrooi met de bloem en laat even meebakken. 
Stap 2: Doe de tomaten erdoor en overgiet met de bouillon. Voeg de takjes tijm toe en breng alles aan de kook. 
Stap 3: Besmeer de boterham met mosterd en leg op het 
stoofvlees. Zet het vuur laag en laat het 1,5 u tot 2 u, zonder deksel, stoven. Roer zo nu en dan. 
Stap 4: Was de pompoen en snij er met een scherp mes bovenaan een 
deksel uit. Verwijder de pitten en draden. Hol de pompoen uit met een lepel, maar laat 1 centimeter vruchtvlees rondom zitten. 
Stap 5: Snijd het uitgelepelde vruchtvlees in kleine stukjes. Verwarm de uitgeholde pompoen door hem met heet water te vullen. 
Stap 6: Meng de stukjes pompoen door het vlees en laat garen. Breng op smaak met zout en peper. 
Stap 7: Giet het water uit de pompoen en schep het stoofvlees erin. Garneer met peterselie. 

Tip: Is de pompoen moeilijk te snijden? Doe hem dan twee minuten in de magnetron, op vol vermogen. Prik er wel eerst een paar gaatjes in - tegen het ontploffen. Laat nog een paar minuten staan en hij is een stuk zachter.

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel