AFP
Volledig scherm
© AFP

Trump waarschuwt Amerikaanse centrale bank voor "alweer een fout": “Voel de markt"

Amerikaans president Donald Trump heeft de Federal Reserve (de Amerikaanse centrale bank) opgeroepen om niet "alweer een fout" te maken. De oproep kwam er enkele uren voor het startschot van een twee dagen durende vergadering van de Amerikaanse centrale bank. Verwacht wordt dat de Fed opnieuw zal beslissen om de rente te verhogen.

3 reacties

  • Lisette Theunis

    5 jaar geleden
    De FED heeft dus deze keer gegokt wat de Amerikaanse en globale economische groei betreft, en de rente voor de 9 keer opgetrokken. Trump had het dus wel juist om dit nu niet te doen, maar de FED wou Tump een signaal geven, dat de banken de baas zijn en zich door niemand de les laten spellen, ook niet door de president. De markten reageerden alvast negatief..
  • Peter Bonacasa

    5 jaar geleden
    Welk punt heeft Trump? Zes keer het faillissement aangevraagd, onder andere met zijn casino's. Een echte zakenman werkt met cijfers, niet op gevoel.
  • Lisette Theunis

    5 jaar geleden
    Trump heeft hier een punt. De rente nu nog verder optrekken bij een geringe inflatie en een groeivertraging is een mogelijk risico voor een groeivertraging van de Amerikaanse economie.