Filip Dewinter vanmiddag in de Kamer.
Volledig scherm
Filip Dewinter vanmiddag in de Kamer. © BELGA

Raad van State verwerpt vraag Dewinter om goedkeuring VN-Migratiepact te schorsen

De Raad van State verwerpt de vraag van Kamerlid Filip Dewinter (Vlaams Belang) om de beslissing van de federale regering om het VN-Migratiepact te onderschrijven, te schorsen. De vorderingen die Dewinter had ingesteld, zijn in twee arresten verworpen. De Raad van State bevestigt ook dat de beslissing in de schoot van de zogenaamde CoorMulti volstond om het Belgische standpunt te bepalen. De bespreking en de goedkeuring van het pact door de ministerraad waren dus niet nodig.

35 reacties

  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    Alsof de raad van state aan de kant van ons volk zou staan!Zelfs toestaan dat een níet-legitieme minderheidsregering uit de naam van het volk en tégen de wil van het volk internationaal onze deuren wagenwijd openzet voor de hele wereld om te komen teren op onze kap.Wie zetelt eigenlijk in die raad van state?
  • Roland Peeters

    5 jaar geleden
    Zonder De Winter zijn halsstarrigheid was deze knoeiboel nooit uitgekomen!Alle deelregeringen hadden het migratieplan reeds goedgekeurd in september!!! Is het misschien de achterliggende gedachte van de nva chaos te creëren in Brussel om de coalitie van Antwerpen federaal door te trekken ??
  • Vincent De Wolf

    5 jaar geleden
    Boutsen: 100% van de Vlamingen is nog steeds maar 50% van de zetels in het parlement en dit terwijl er twee derde meerderheid nodig is voor een communautaire grondwetswijziging. Dit is het onwelriekende feit die alle Vlaamse partijen als normale dagdagelijkse waarheid kennen doch voornamelijk de eerder rechtse met vaandelvoerende V proberen te minimaliseren. Democratie in België was dood vanaf het moment dat men de gemeenschappen erkende binnen het federale parlement.
  • CV DL

    5 jaar geleden
    Heeft de Raad van State wel nut? Maar geeft niet, heer Filip, zoals al meer dan 25 jaar, ik stem op VB. Nooit anders geweest.
  • Foexie

    5 jaar geleden
    Tja de raad van state. Daar heb ik na vorige zondag nog het volste vertrouwen in.