© Photo News

Olifant doodt Belgische toerist in Kenia

In Kenia is maandag een Belgische toerist bezweken aan zijn verwondingen nadat hij door een olifant was vertrappeld. Buitenlandse Zaken bevestigt het overlijden, maar heeft voorlopig nog geen informatie over de identiteit of woonplaats van het slachtoffer.

JaTi

“De toerist raakte vertrappeld in het natuurreservaat Masai Mara en overleed later in het Talek Health Centre”, aldus een politieofficier. Het zou gaan om een Belgische man. Hoe de man juist om het leven kwam wordt nog onderzocht.

Het is al het tweede dodelijke incident in Kenia in een maand tijd. In september werd een Italiaanse man vertrappeld in het Tsavo National Park, in het zuidoosten van Kenia, toen hij een foto van een olifant wilde nemen. De krant The Standard meldt ook dat dinsdag een Keniaanse leerling gedood werd door een olifant.

Volgens het Kenya Wildlife Service (KWS) zorgt de droogte in het land ervoor dat de olifanten op zoek gaan naar eten en water en zo meer in contact komen met mensen. “Volgens onze gegevens is er een stijging in het aantal incidenten vergeleken met vorige jaren. De meest opvallende zijn die met personen, maar ook de verwoesting van woonplaatsen is een groot probleem.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER