REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

EU-landen raken het eens over verbod wegwerpplastic: weg met rietjes, plastic bekers, bestek en borden vanaf 2021

Er komt een verbod in de Europese Unie op plastic wegwerpartikelen zoals rietjes, bestek, bekers, borden, plastic wattenstaafjes en roerstaafjes. Onderhandelaars van de EU-landen zijn het daar vanochtend over eens geworden. Door de meest vervuilende plastics vanaf 2021 te verbieden, hoopt de EU de enorme plasticberg te verminderen. 

25 reacties

  • Hans Schoen

    5 jaar geleden
    Niet het plastic is de boosdoener maar het gedrag en mentaliteit van argeloze mensen. Bekijk eens de filmpjes op youtube hoe vuil het daar overal is. Dat is nog wat anders dan hier....
  • Ricci Latte

    5 jaar geleden
    Dat heet dan " dweilen met de kraan open"... de echte continenten die alles qua klimaat aan hun laars lappen doen of hun neus bloedt. Procentueel gezien is het weer een miskleum van jewelste.
  • Ivo Vandeneynde

    5 jaar geleden
    @Emi De graeve: groot gelijk. Ik word ook zot van al dat balonnengedoe. Voor een goed doel hier, voor een herdenking daar maar niemand staat er bij stil dat dat ergens in de natuur blijft liggen en gevaarlijk is voor dieren.
  • Donald Deblaere

    5 jaar geleden
    Waar sommigen toch over zagen. Het is vervuilend en er zijn andere oplossingen. Hoe kan de wereld ooit proper worden met zo een mensen. Het zal proper zijn in hun eigen huis met zo een mentaliteit.
  • Celor Weityens

    5 jaar geleden
    Spullen die hier verboden worden koop ik dan gewoon online in het buitenland.