Ook zij boden al het ontslag van hun regering aan: vlnr. Leo Tindemans, Mark Eyskens, Wilfried Martens, Yves Leterme en Charles Michel.
Volledig scherm
Ook zij boden al het ontslag van hun regering aan: vlnr. Leo Tindemans, Mark Eyskens, Wilfried Martens, Yves Leterme en Charles Michel. © Photo News/Belga/AP

Michel is niet de eerste premier die zijn ontslag moet aanbieden: zij gingen hem al voor

Het is een constante in de Belgische politieke geschiedenis: regeringen die hun termijn niet volledig kunnen uitdoen. Vooral communautair gekrakeel was daar de laatste decennia verantwoordelijk voor. Charles Michel was dus zeker niet de eerste die naar de koning trok om het ontslag van de regering aan te bieden. Zij gingen de premier voor:

2 reacties

  • Jens van den Broeck

    5 jaar geleden
    De liberalen hebben het goed verprutst. Met niemand willen ze praten, de rest "moet maar luisteren". Dag Michel, geniet van uw verkiezingsnederlaag.
  • Etienne Callebout

    5 jaar geleden
    Allemaal gevoororkestreerd door MR en open VLD , de begroting zal goed gekeurd worden door commissies op te zetten , het zelfde geval voor alle andere op tafel liggende onderwerpen die nog moeten goedgekeurd worden eventuele met kleine ingrepen om links content te stellen zodanig dat alles doorgaat als gepland. De burger staat terug in de kou en de rechtse partijen keken er naar .