De eerste persconferentie van de regering-Michel II afgelopen week.
Volledig scherm
PREMIUM
De eerste persconferentie van de regering-Michel II afgelopen week. © BELGA

Wat mag een regering ‘in lopende zaken’ nog doen?

Nu de Koning het ontslag van de regering aanvaard heeft, gaat die in lopende zaken, tot er na 26 mei een nieuwe regering is gevormd. Maar wat kan een regering in lopende zaken nog doen?

5 reacties

  • Etienne Callebout

    5 jaar geleden
    Zo kan je zien , dat hier in het Belgen landje de regering de volksvertegenwoordigers , het parlement het verkies vee niet nodig heeft om verder te doen met wat ze reeds vier jaar doen geld uit de gewone burger zijn portefeuille halen om te geven aan de hele rijken , zie onlangs de beslissing van het gerecht over Fortis . Scheiding van machten maar ons kent ons zelf over de machten heen .
  • Voze Trut

    5 jaar geleden
    Weer kenners zo te zien, zouden beter alle artikels lezen, direct nieuwe verkiezingen zouden het land tot 2 jaar lam leggen. Een regering van lopende zaken tot mei 2019 is een verstandige keuze. Er is veel goed wil, zelfs Nva smelt samen met Sp.a. Wat de pers hier mee te zien heeft moet men mij eens uitleggen. Due informeren ons correct. Dit is een democratie , ze volgen de belangen van een burger.
  • S. Van de Velde

    5 jaar geleden
    Vandelanotte heeft in de afspraak perfect uitgelegd waarom er wettelijk gezien nu geen verkiezingen mogelijk waren en dat er nog wel grote beslissingen kunnen genomen worden.
  • Lore Kluwer

    5 jaar geleden
    Belachelijk, lopende zaken na de val. En dat de pers als vierde macht dat zomaar toestaat. Val van de regering? Direct nieuwe verkiezingen. Simpel. Tenminste in een democratie.
  • jan wuyts

    5 jaar geleden
    in principe is deze regering van lopende zaken een minderheidsregering en kan zonder de toestemming van het parlement niets doen.