© WFA

Politie moet pepperspray inzetten om winkeldief met mes te overmeesteren

De Antwerpse politie heeft dinsdag een gewapende winkeldief overmeesterd in een supermarkt in de Offerandestraat in Antwerpen-Noord. De man had geweigerd om zijn mes neer te leggen, dus moest er pepperspray worden gebruikt.

dvd

De 38-jarige man was dinsdagvoormiddag de supermarkt binnengewandeld. Hij had om verschillende flessen sterke drank en rookwaren gevraagd, waarna hij zonder te betalen de winkel verliet.

“Toen het personeel hem daarop wilde aanspreken, haalde hij een mes boven. De winkelbedienden verwittigden onze diensten”, zegt de Antwerpse politie in een persbericht. “De man werd door een ploeg van de mobiele eenheid aangetroffen in de Bisschopstraat, met het mes en een fles drank in de hand.”

Omdat hij niet luisterde toen de inspecteurs hem vroegen zijn wapen neer te leggen, werd gebruikgemaakt van pepperspray om de man te overmeesteren. “De inspecteurs konden hem het mes afhandig maken en de man arresteren. Hij werd overgebracht naar het cellencomplex aan de Noorderlaan”, aldus de politie.

De verdachte wordt voorgeleid en bleek bovendien nog geseind voor verhoor door Politiezone Noorderkempen. In de supermarkt werd de opengemaakte verpakking gevonden van het mes dat de man had gebruikt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER