© Getty Images/iStockphoto

Steeds meer toeristen vinden hun weg naar Antwerpen: kaap van 2 miljoen overnachtingen overschreden

Volgens de voorlopige resultaten van 2018 van Toerisme Vlaanderen en de prognoses van Visit Antwerpen heeft de stad Antwerpen half december voor het eerst de kaap van de 2 miljoen overnachtingen overschreden.

jtp

Bij het begin van de legislatuur stelde de stad Antwerpen de ambitie om in 2018 de kaap van 2 miljoen overnachtingen op jaarbasis te overschrijden. Op dat ogenblik (in 2013) recupereerde de sector van enkele moeilijke jaren als gevolg van de financiële crisis en telde de Scheldestad 1,77 miljoen overnachtingen.

Op basis van voorlopige resultaten en prognoses voor 2018 worden er voor het eerst meer dan 2 miljoen overnachtingen in erkende logies geboekt. Op definitieve cijfers is het echter nog enkele maanden wachten.

“Onze stad wordt nationaal en internationaal gepromoot als creatieve stad, met een bruisend cultureel leven, gevarieerde uitgaansmogelijkheden, een rijk shoppingaanbod en tal van historische en toeristische trekpleisters”, vertelt schepen voor toerisme Koen Kennis. “Het diverse shopping-aanbod in onze stad, in combinatie met sfeervolle restaurants, cafés en uitgaansplekken, is zeer populair bij consumenten die op zoek gaan naar een totaalbeleving.”

Didier Boehlen, voorzitter van de Antwerp Hotel Association, is positief: “Een goede groei van zowel de toeristen als de zakelijke bezoekers maakt Antwerpen op lange termijn een economisch duurzame bestemming. We hopen op lange termijn onze reputatie tot in verdere continenten (Azië, Noord- en Zuid-Amerika) bekend wordt zodat we meer toeristen van deze bestemmingen kunnen ontvangen, ze blijven namelijk langer en zijn bereid meer te betalen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER