EPA
Volledig scherm
© EPA

Verhofstadt vraagt dat Mark Zuckerberg nepnieuwsvideo op Facebook over hem laat verwijderen

Oud-premier Guy Verhofstadt heeft in een brief aan Facebookbaas Mark Zuckerberg gevraagd om een door de Hongaarse overheid gesponsorde "fake news video" te verwijderen van de sociale netwerksite. "De ongecontroleerde verspreiding van doelgerichte propaganda als deze op Facebook is onze democratieën en samenlevingen aan het vernietigen", waarschuwt hij. 

5 reacties

  • Sonny Breugelmans

    5 jaar geleden
    Orban is de angst voor deze globalisten, hij verzet zich niet enkel tegen de Eurocraten maar hij brengt ook Soros in het daglicht via social media. Dankzij mensen als hij viel communisme in Hongarije en nu houd hij het Europese communisme tegen die de EU representeert. Volgens mij zijn dit de laatste stuiptrekkingen van een stervende Brussel, het werd tijd ook. Dan mag de media nog zoveel eenzijdig nieuws brengen over Hongarije zonder context te geven, uiteindelijk overwint de waarheid altijd.
  • Jan Gielen

    5 jaar geleden
    Het grote probleem is dat mensen op grond van gebrek aan objectieve kennis geen onafhankelijk oordeel meer vormen. Men laat zich gemakkelijk manipuleren door nepnieuws en gebral van populisten. Dat heeft Verhofstadt goed in de gaten.
  • Jan van der Mijnsbrugge

    5 jaar geleden
    Wie gelooft die man nog. Zou iemand hem eens kunnen uitleggen dat zijn soort de reden is dat mensen geen vertrouwen meer hebben in Europa.
  • luc baken

    5 jaar geleden
    wij mogen van verhofstadt enkel maar door zijn bevriende media geinformeerd worden
  • René Schoeters

    5 jaar geleden
    Werkelijk niet te geloven!