Aartsbisschop Blase Cupich.
Volledig scherm
Aartsbisschop Blase Cupich. © AP

Katholieke kerk VS hield namen van 500 van misbruik beschuldigde priesters achter

De katholieke kerk in de Amerikaanse staat Illinois heeft de namen van zeker vijfhonderd priesters en andere geestelijken achtergehouden die zijn beschuldigd van seksueel misbruik van minderjarigen. Dat staat in een rapport dat de procureur-generaal van de staat vandaag heeft gepresenteerd. 

9 reacties

  • David Lievens

    5 jaar geleden
    Ai, het is weeral eens uitgelekt. En wat gaan ze nu doen? Al die mannen naar een klooster sturen in een zonnig oord, zoals bij onze Bruggeling naar Zuid-Frankrijk. Daar zullen ze zich dan 'bezinnen' over hun daden en 'bidden' voor vergiffenis. Hoe is dit anno 2018 mogelijk? Hoe bestaat het dat zo'n zware misdaden gedoogd worden in naam van een onzichtbaar wezen. En vooral! Waarom verwerpen niet meer mensen dat zogenaamd almachtig, alziend wezen dat het dan toch gewoon toestaat?
  • Geert Vaelen

    5 jaar geleden
    Dat ze na 2000 jaar eindelijk pastoors eens een vrouw laten hebben en sex toelaten. Onze God heeft ons dat toch gegeven? En ze zeggen zelfs op het einde van elke mis: "ga en vermenigvuldig u". Maar zelf mogen ze het niet, want dat is heiligschennis. Als onze God ons zo gemaakt zou hebben, is dat toch geen heiligschennis, want dat is ervoor gemaakt.
  • Georges Vande Velde

    5 jaar geleden
    Binnen een paar jaar blijft er van de “kerk” enkel nog de bakstenen over. Dat mensen nu nog de “kerk” gebruiken (begrafenissen,Huwelijken,communies enz..) is onbegrijpelijk. Deze supermafia heeft in de wereldgeschiedenis enkel massas geld verzameld en veel miserie (oorlogen) veroorzaakt.
  • Georges Vande Velde

    5 jaar geleden
    Vlug naar de biecht ! Biechten ?? Schandalig wie dat nog doet.
  • Pascal Dequeker

    5 jaar geleden
    En dan maar de tien geboden in uw brein stampen