© Antony Morato

Alvast noteren: deze items scoor je in de solden

Kan jouw kleerkast wel een update gebruiken? Een woord: solden! Van een klassiek wit hemd tot some good old blue jeans, deze items scoor je in de solden.

cityfashion

Een wit (katoenen)hemd

Feit: elke man moet een basic wit hemd in zijn kleerkast hebben hangen. Casual op een jeans of gekleed op een chino, met een wit hemd doe je nooit fout. Tip: kies voor een volledig katoenen hemd, dat ademt een stuk beter dan een hemd uit verschillende synthetische materialen (en verkleint dus de kans op zichtbare zweetvlekken).

Een jeans met donkere wassing

Een tijdloos, recht model met iets donkerdere wassing blijft een rasechte jeans-favoriet. De perfecte pasvorm is enorm belangrijk, dus investeer in een iets duurder exemplaar. Bovendien wordt een jeans mooier met de jaren, dus je soldenkoopje is dubbel en dik zijn geld waard.

Een leren jasje

Stoer, sportief of net casual…Met een (cognac)bruin of zwart leren jasje kan je alle kanten uit. Ook hier kan het geen kwaad om te investeren in een kwaliteitsvol model. De pasvorm is beter en het leer blijft langer soepel.

Klassieke kostuumschoenen

Als je één paar schoenen in de solden wil scoren, laat het dan een paar klassieke kostuumschoenen zijn. Een lederen paar in een neutrale kleur is tijdloos en kan je eindeloos combineren met je kleerkast!

Zo weet je of je sportkleding perfect past

© Bjorn Borg

Een topje of T-shirt dat de hele tijd omhoog kruipt terwijl je broek afzakt of tussen je benen schuurt? Een perfecte pasvorm is zeker tijdens het sporten een absolute must! Zo weet je of je de juiste maat hebt gevonden.

De juiste maat sportbeha

De perfecte sportbeha? Die zit iets strakker dan je normale beha om voldoende te ondersteunen. De onderkant van je exemplaar moet net rusten op je ribbenkast, inclusief ruimte om er een vinger onder te schuiven. Vergeet niet te checken of je de juiste cupmaat te pakken hebt. De stof van je sportbeha moet glad liggen, zonder bulten of kreukjes. Last but not least: hoe intensiever je workout, hoe breder je bandjes moeten zijn voor een maximale steun.

De perfecte pasvorm van je T-shirt

T-shirts of tanktops moeten genoeg aansluiten en toch genoeg bewegingsvrijheid bieden. Te loszittende bovenstukken zorgen voor wrijving en zitten in de weg tijdens het sporten. Kies items uit waar een beetje spandex in verwerkt zit, dat zorgt voor meer bewegingsvrijheid en zit net strak genoeg. Het is belangrijk dat je kijkt naar de pasvorm in plaats van naar de kledingmaat. Sportkleding zit over het algemeen iets strakker dan gewone kleding, dus probeer hier rekening mee te houden.

Genoeg bewegingsvrijheid

De juiste broek? Kijk naar de sport die je gaat beoefenen! Tijdens het joggen of fietsen zijn broeken die zo dicht mogelijk bij je lichaam zitten de beste keuze qua comfort. Voor een uurtje in de fitness of voor een yogales kies je best voor stoffen met genoeg stretch die je zweet afvoeren. Tip: de tailleband van je sportkleding moet aansluitend zitten, met net genoeg ruimte voor ondersteunend ondergoed. Ready, set, workout!

Zo draag je sneakers onder je kostuum

© Hub

Casual en toch stijlvol naar het werk of aan de feesttafel zitten? Het is niet nodig om een paar veterschoenen of instappers te dragen onder je pak voor een geslaagde outfit. Zo draag je sneakers onder je kostuum!

Kies het juiste model

Niet elke sneaker staat even stijlvol onder een kostuum. Kies voor een model in een effen kleur (zwart, wit, grijs, bruin of blauw bijvoorbeeld) met niet al te veel opvallende details. Bovendien kies je best voor een sneaker zonder ronde tip, dat staat snel te lomp onder je ensemble. Een laag, iets “gekleder” model staat een stuk chiquer dan een sneaker die iets te veel weg heeft van een typische loopschoen.

Het perfecte kostuum

Een woord moet je in het achterhoofd houden: balans. Is je kostuum al opvallend genoeg? Dan draag je er beter een klassieke veterschoen onder. Een basic kostuum uit katoen of linnen in een neutrale kleur kan dan weer wel! Een broek met iets smallere of rechte pijpen die net boven de enkels stopt, leent zich perfect voor een sneaker.

Zo combineer je

Een overhemd is geen must wanneer je sneakers onder je kostuum wil dragen. Een goed aansluitende T-shirt of coltrui kan zeker bij deze outfit. Last but not least: de sokken. Wanneer het weer het toelaat kies je best voor enkelsokjes. Te koud of op zoek naar een feestelijke look? Opvallende (maar niet overdreven) sokken in hetzelfde kleurenthema als je outfit zorgen voor een verrassende, dressed-up toets.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer