© Pol De Wilde - Corelio

Politie gaat in Mechelen strenger optreden tegen voetzoekers en bommetjes

Het is een vreemd fenomeen in de eindejaarsperiode: al lang voor de oudejaarsnacht gooien jongeren voetzoekers en bommetjes, die de rust kunnen verstoren. In Mechelen gaat de politie hier strenger tegen optreden.

ph, svh

De jongste dagen kreeg de lokale politie Mechelen-Willebroek meldingen van overlast door voetzoekers en bommetjes. Het einde van de examens is voor veel jongeren blijkbaar het signaal om voor geluidsoverlast te zorgen. De politie zal extra toezicht uitoefenen om dit fenomeen aan te pakken en het niet nalaten proces-verbaal op te stellen.

Bij zo’n proces-verbaal riskeert de overtreder een boete tussen de 50 en 350 euro. Bij gerichte controles wist de politie de voorbije dagen al enkele ordeverstoorders te identificeren. Zij krijgen binnenkort een uitnodiging in de bus van de GAS-ambtenaar.

“Het is spijtig dat slechts enkele individuen de rust in onze stad op een zodanige manier weten te verstoren, dat haast hele woonwijken daaronder te lijden hebben. Dit kan niet de bedoeling zijn, ook niet in de eindejaarsperiode. We zullen hier dan ook een duidelijk signaal geven en repressief optreden", zegt burgemeester Bart Somers (Vld-Groen-m+).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER