AFP
Volledig scherm
© AFP

Poetin waarschuwt tijdens jaarlijkse eindejaarsconferentie voor nucleaire dreiging: “Het zou tot de ineenstorting van een beschaving kunnen leiden"

Tijdens zijn jaarlijkse eindejaarsconferentie waarschuwde Russische president Vladimir Poetin al voor de groeiende dreiging van een nucleaire oorlog. Verder zei hij nog dat hij Trump steunt in zijn beslissing om de Amerikaanse troepen terug te trekken uit Syrië. Zijn speech is voorlopig nog niet afgelopen en kan wel tot vier uur duren.

8 reacties

  • Frans Peeters

    5 jaar geleden
    Dat de VS wapenindustrie al langer bezig is met verkleinde atoomwapens wisten we al langer
  • eric maier

    5 jaar geleden
    wel alles in de context plaatsen. Zijn respons en waarschuwing is ten gevolge van Trump zijn beslissing om het verdrag inzake beperking nucliaire wapenwedloop top te zetten. Nu, De Amerikanen zelf hadden toen ook aangekondigd het arsenaal flink uit te breiden. Wie begon dan de herstart van de wapenwedloop ?
  • Frank Louman

    5 jaar geleden
    Poetin , begin dan met de jouwe weg te doen in plaats van erbij te bouwen. Nostradamus spelen kan iedereen.
  • johan debue

    5 jaar geleden
    Poetin is een wereldleider met klasse hij verdedigd alleen zijn belangen en zijn grenzen en dat zou iedereen doen.Westerse media breken Rusland dagelijks af het westen zou beter goede relaties aanknopen met zijn grote buur maar dat mag niet van de VS ze zouden hun leiderschap over de wereld verliezen en daarmee is alles gezegd.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    bij een nucleaire oorlog zijn er geen winnaars maar alleen verliezers, want de zogezegde winnaars vernietigen ook zichzelf op lange termijn