Advocaat Nemmouche kwaad: beschuldigde komt mogelijk niet naar proces

door
Belga
Leestijd 1 min.

De advocaat van hoofdbeschuldigde Mehdi Nemmouche is vandaag kwaad vertrokken na de inleidende zitting van het proces over de aanslag op het Joods Museum in 2014. Hij klaagt dat zijn getuigen werden geweigerd. Hij gaf aan dat Nemmouche het proces wellicht niet zal bijwonen. "Ik wilde 130 getuigen laten oproepen, van wie 50 speurders die op het dossier hebben gewerkt. Die zijn allemaal geweigerd", foeterde advocaat Sébastien Courtoy, die ook zijn verzoek om 15 dagen uitstel geweigerd zag.

"Het is nu al erg duidelijk in welke richting dit proces gaat. Er rest ons enkel nog de jury. Daar stellen we nu al onze hoop op", klonk het.

Courtoy wilde onder meer een politieman laten verhoren die hij ervan verdenkt een foto van de schutter in het museum te hebben getrukeerd. "Dat is geweigerd. Ik stel vast dat het gerecht zijn eigen speurders niet wil horen", aldus de advocaat.

Nemmouche had ook gevraagd om zijn familie niet op de getuigenlijst te zetten. Hij wilde in het bijzonder niet dat zijn grootmoeder zou moeten getuigen. Op de lijst staan toch familieleden.

bron: Belga