Tosh Van der Sande in actie tijdens de Zesdaagse van Gent.
Volledig scherm
Tosh Van der Sande in actie tijdens de Zesdaagse van Gent. © BELGA

Tosh Van der Sande na positieve dopingtest: "Louter materiële vergissing"

WielrennenDe positieve dopingtest van Tosh Van der Sande tijdens de Zesdaagse van Gent is het gevolg van een materiële vergissing, zo meldt de renner van Lotto-Soudal vandaag in een persbericht. Er werd een verkeerde neusspray vermeld op het dopingcontroleformulier.

10 reacties

  • Moreno Tecchio

    5 jaar geleden
    Mr Grens , u heeft gelijk maar dan iedereen gelijk voor de wet dat houd in dat iedereen die medicatie neemt geen arbeid meer mag verrichten dat iedereen die afhankelijk is van wat dan ook ( vb sigaretten ) geen arbeid meer mag verrichten ! Dan en dan enkel is iedereen gelijk eens zien hoe de wereld er dan uitziet ?
  • Johan Vervaeck

    5 jaar geleden
    Door de luchtvervuiling hebben veel mensen last van een verstopte neus. Ik geloof deze renner voor 100 %, want ik had op die leeftijd zowat altijd een verstopte neus. Tegenwoordig zijn er middelen om die verstopping te voorkomen. Laat die mens dan toch gerust in plaats van hem te beschuldigen van alles en nog wat.
  • Luc Sockeel

    5 jaar geleden
    Meeste coureurs nemen geneesmiddelen. Een geneesmiddel zegt het zelf GENEESMIDDEL :Dus iedere renner is ziek want moet qenezen. Mag je dan aan Topsport doen als je ZIEK bent.Ik ga niet werken als ik ziek ben omdat ik er toe niet in staat ben !!!
  • eric maier

    5 jaar geleden
    Het kan. Me nzal de voorschriften nakijken en de vermeldingen die al eerder op de UCI toekwamen. Maar wel een kanttekening.bij Lotto omdat in het verleden dat in die ploeg wel werd toegepast maar slechts 1 renner van binnenuit werd geflikt. Jean Driesen, het gaat niet over astma maar het behandelen van een tijdelijke kwaal
  • Gerrit Goossens

    5 jaar geleden
    Als het inderdaad de ploegarts is die het product aan Tosh verstrekte, dan is het wel bijzonder hypocriet van Lotto om de renner preventief te schorsen. En voor zij die het hier weer zo goed weten en een renner meteen veroordelen: om van Sofrasolone neusspray echt rapper te gaan rijden, moet je enorme hoeveelheden ineens inhaleren, maar dan is je neus kapot en kan je niet meer rijden hé.