BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Francken krijgt ongelijk: Raad van State verwerpt limiet van 50 asielaanvragen per dag

De Raad van State heeft de limiet van 50 à 60 asielaanvragen per dag verworpen. Die limiet werd eind november opgelegd door toenmalig staatssecretaris Theo Francken (N-VA), maar meteen geschrapt door opvolgster Maggie De Block (Open Vld). Op Twitter noemt Francken de beslissing van de Raad van State “achterhaalde rechtspraak”.

8 reacties

  • Fons Casteels

    5 jaar geleden
    De Raad van State heeft gelijk. Europa heeft beslist dat iedereen welkom is, en dat de beloning voor de oversteek een Europees paspoort is. En dus moét Francken iedereen toelaten die erin geslaagd is om een Europese buitengrens te bereiken. Dat Francken een nieuwe route van mensensmokkelaars wilde stoppen -single mannen van Gaza naar België- is ondergeschikt aan het principe Wir schaffen das.
  • Patrick Van Lersberghe

    5 jaar geleden
    @ Nadine Herreman, het was al meteen na zijn beslissing om de asielaanvragen te beperken dat er mogelijk een juridisch probleem zou opduiken in verband met deze beslissing. Gelukkig heeft zijn beslissing geen doden tot gevolg gehad onder de mensen die de nacht buiten op straat moesten doorbrengen. Nu nog een correcte lezing van het pact waarna zijn onderbroek op zijn enkels terug te vinden zal zijn.
  • Nadine Herreman

    5 jaar geleden
    Hoe snel kan men zich keren tegen iemand. Nog tot gisteren werd Francken opgehemeld en kon er geen verkeerd woord over hem gezegd worden. Nu er uitspraak is van de raad van State is ineens Deblock de goeie. Begrijp wie begrijpen kan!
  • Rudy Saels

    5 jaar geleden
    Bij N-VA denken ze dat ze dezelfde macht hebben als Trump!
  • Hans Hoppe

    5 jaar geleden
    De hoeveelste keer moeten wij lezen "Francken krijgt of heeft ongelijk". Wat een opluchting dat deze man niets meer in de chaos kan storten. Houden zo, Francken ver weg van enige verantwoordelijkheid is gewoon het allerbeste voor de wereld.