Vladimir Poetin
Volledig scherm
Vladimir Poetin © AP

Poetin ziet relatie met Oekraïne niet snel beteren

De Russische president Vladimir Poetin gelooft niet dat de relaties met buurland Oekraïne snel zullen normaliseren. "Zolang er in de hoogste machtskringen in Kiev russofoben zitten, die zich boven de belangen van hun eigen volk plaatsen, verandert er niets aan de situatie, wie ook in het Kremlin zetelt", aldus Poetin op zijn jaarlijkse persconferentie. Hij houdt Kiev dus verantwoordelijk voor het conflict, terwijl Kiev de schuld in Moskou legt.

3 reacties

  • Micheline Gevers

    5 jaar geleden
    Ging Trump dat niet allemaal oplossen met zijn beste vriend Poetin?
  • eric maier

    5 jaar geleden
    De regering in Ukraine ligt bij eigen bevolking ook flink onder vuur en wel omdat men nu doorheeft dat er een slecht beleid is, ook dat de nationalisten die ze zijn, vooral geld verduisterden en de bevolking steeds meer de klappen voelt. Laatst gezien in een reportage over het dagelijkse Ukraine.
  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    Poetin voert een oorlog tegen zijn buurland omdat hij het gewoon verder wil annexeren. zo is China ook een oorlog bezig in de Zuid-Chinese zee waar hij de internationale wateren van zijn buurlanden aan het annexeren is gewoon omdat het goedkoper is de olie en gas te stelen i.p.v. ze aan te kopen in zijn buurland. Dat is zeer onrustwekkend.