Vlaams Belanger haalt meteen uit op eerste West-Vlaamse provincieraad

De eerste West-Vlaamse provincieraad van de nieuwe legislatuur is donderdag rumoerig op gang getrokken. Aanstoker was Wouter Vermeersch van Vlaams Belang, die meteen na zijn eedaflegging stevig van leer trok.

Vooraleer de vergadering van start kon gaan, moest Vlaams Belanger Wouter Vermeersch de eed nog afleggen. Meteen daarna vroeg hij het woord. “Vorig jaar ben ik voor de eerste keer in aanraking gekomen met de deputatie”, aldus Vermeersch. “Vorig jaar werd ik bij de hoorzitting in het dossier van de nieuwe moskee in Kortrijk uit de zitting gezet, met advocaat en al. Ik werd vorige zomer door de deputatie buitengezet, maar de kiezer heeft me hier opnieuw binnengebracht, in deze provinciale tempel”, zei Vermeersch, die eraan toevoegde dat het provinciale en het Belgische bestuur moet verdwijnen. “Ik ben tegen deze verspilling en dit politiek toneel. De provincie is dood, leve West-Vlaanderen. De provincie is dood, leve de steden en gemeenten”, riep hij.

Voorzitter Christof Dejaegher onderbrak Vermeersch meerdere keren, omdat hij het niet vond kunnen dat persoonlijke dossiers in de provincieraad werden behandeld.

Ook ouderdomsdeken en gedeputeerde Jean de Béthune (CD&V) kon dit niet laten passeren. “Als men vanaf de eerste minuut een debat voert over punten waar de raad niet voor bevoegd is, zijn we vertrokken voor een moeilijke zitting. Ik wil elk van ons, en elk van jullie, wijzen op de verantwoordelijkheden”, aldus de Béthune.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen