N-VA-voorzitter Bart De Wever (links) en Vlaams-Belang-voorzitter Tom Van Grieken in oktober.
Volledig scherm
N-VA-voorzitter Bart De Wever (links) en Vlaams-Belang-voorzitter Tom Van Grieken in oktober. © BELGA

N-VA, Vlaams Belang en Groen winnen in peiling bij regeringscrisis

N-VA, Vlaams Belang en Groen zijn de electorale winnaars van de regeringscrisis, Open Vld en sp.a krijgen klappen. Dat blijkt uit een peiling van Het Nieuwsblad, de eerste die is afgenomen sinds het vertrek van N-VA uit de regering begin december.

56 reacties

  • lars vandenberge

    5 jaar geleden
    Het moet gezegd worden, de NVA kan de bevolking alles wijsmaken. Zo gelooft blijkbaar de meerderheid dat al je belastingen naar asielzoekers gaan en dat de grote vermogenden niet aan belastingsontwijking, belangenvermenging en lobbyen doen. Het is de schuld van de asielzoekers dat mijn loon al 15 jaar niet gestegen is, dat water, electriciteit en brandstof duurder worden en de winkelprijzen ieder jaar stijgen. Dat de files langer worden en de werkdruk groter.
  • Marie Vanakker

    5 jaar geleden
    Oei dat is niet waar Bartje op gehoopt heeft toen hij de boel in de fik stak . 3 van zijn coalitie partners gaan de dieperik in , en hetgeen hij wint zal niet genoeg zijn om die klappen op te vangen . De MR zal dan ook niet meer bij machte zijn om in 2019 een meerderheid te leveren . Einde van de rijkeluis regering dus .
  • Voze Trut

    5 jaar geleden
    dominique castelein, van die oudewijvenzever moet je het hebben, ik maak de rekening van mijn buren niet, basisbegin van een goede samenleving. Ik beheer mijn uitgaven op mijn inkomsten en ik kom véél tekort. Ik heb geen luxe, ik koop nooit niets nieuws, heb geen leningen voor apparaten, ik gebruik alles tot het versleten is tot op de draad en leef van afdankertjes, ik heb al jaren geen steak meer gekocht en kan met moeite mijn huur betalen, maar jij gaat wellicht mijn rekening maken.
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    De geloofwaardigste partij blijft het vertrouwen krijgen. Logisch. Wel uitzonderlijk is dat een partij die hoge toppen scheerde in het verleden ook aan de top blijft. Dat spreekt boekdelen over de eerlijkheid van die partij en de domme leugetirades van de politieke tegenstanders.
  • Pat Debal

    5 jaar geleden
    Als de N-VA terug mee aan het beleid is zullen we nog armer komen en nog meer moeten betalen daarom kijk goe want ze zijn voor niets te vertrouwen de N-VA